Vyzkoušejte lahodný recept na brazilské rybí mušle s limetkou, který vám okamžitě přenese do tropických krajů. Skvělá kombinace mořských plodů s osvěžující chutí limetky vás jistě nadchne. Nakrmte své chuťové buňky exotickou dovolenou a sledujte, jak se vaši hosté budou dožadovat další porce!

Suroviny

  • 500 g rybího masa (např. treska nebo losos)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 zralá rajče
  • 1 limetka
  • 200 ml kokosového mléka
  • čerstvá koriandr
  • olivový olej
  • sůl, pepř, mletá paprika a kari

Postup

  1. Nejprve si připravíme rybí maso a nakrájíme ho na menší kousky. Osolíme, opepříme a popražíme na pánvi s olivovým olejem dozlatova.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, papriku a rajče a necháme chvíli dusit.
  3. Přidáme kokosové mléko a vaříme do změkčení zeleniny.
  4. Přidáme nastrouhanou kůru a šťávu z limetky a dochutíme kari, mletou paprikou, solí a pepřem podle chuti.
  5. Po chvíli vaření přidáme čerstvý koriandr a necháme chvilku provařit.
  6. Hotové rybí mušle podáváme s rýží nebo čerstvým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *