Vyzkoušejte lahodný recept na brazilské rybí mušle s limetkou, který vám okamžitě přenese do tropických krajů. Skvělá kombinace mořských plodů s osvěžující chutí limetky vás jistě nadchne. Nakrmte své chuťové buňky exotickou dovolenou a sledujte, jak se vaši hosté budou dožadovat další porce!
Suroviny
- 500 g rybího masa (např. treska nebo losos)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 zralá rajče
- 1 limetka
- 200 ml kokosového mléka
- čerstvá koriandr
- olivový olej
- sůl, pepř, mletá paprika a kari
Postup
- Nejprve si připravíme rybí maso a nakrájíme ho na menší kousky. Osolíme, opepříme a popražíme na pánvi s olivovým olejem dozlatova.
- Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, papriku a rajče a necháme chvíli dusit.
- Přidáme kokosové mléko a vaříme do změkčení zeleniny.
- Přidáme nastrouhanou kůru a šťávu z limetky a dochutíme kari, mletou paprikou, solí a pepřem podle chuti.
- Po chvíli vaření přidáme čerstvý koriandr a necháme chvilku provařit.
- Hotové rybí mušle podáváme s rýží nebo čerstvým chlebem.




