26. 10. 2025
Autor: Stanislav Urban
Brazilské kuře s limetkou
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo brazilské kuchyně s naším receptem na brazilské kuře s limetkou! Toto exotické jídlo kombinuje šťavnaté kuřecí maso s osvěžující chutí limetky, aromatickými bylinkami a tradičními brazilskými ingrediencemi. Perfektní volba pro rodinný oběd nebo večeři, která vás přenese přímo do srdce Brazílie. Recept je jednoduchý na přípravu a zaručeně potěší každého milovníka zajímavých chutí. Nechte se inspirovat a připravte si brazilské kuře s limetkou už dnes!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa bez kosti a bez kůže
  • 2 limetky (šťáva a zest)
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce oleje
  • 1 malá červená cibule, tenké plátky
  • 1 červená paprika, jemně nakrájená
  • 1 žlutá paprika, jemně nakrájená
  • 1 zelená paprika, jemně nakrájená
  • 1 lžička rozdrceného chilli
  • 1 lžíce medu
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Čerstvě nakrájená koriandr nebo petržel (pro ozdobu)

Postup

  • V míse smíchejte šťávu a zest z limetek, nasekaný česnek, med a rozdrcené chilli.
  • Nakrájejte kuřecí prsa na menší kousky a vložte je do marinády. Dobře promíchejte, aby bylo maso ze všech stran pokryté. Nechte marinovat alespoň 30 minut v lednici.
  • Na pánvi rozpalte olej a přidejte nakrájenou cibuli a papriky. Smažte, dokud zelenina nezměkne a nezačne se karamelizovat.
  • Z pánve zeleninu odeberte a na té samé pánvi pak osmažte nakrájené kuřecí kousky z marinády. Smažte, dokud není kuřecí maso zcela uvařené a získá zlatavou barvu.
  • Zpět na pánev přidejte zeleninu, promíchejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  • Před podáváním posypte čerstvou koriandrem nebo petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *