26. 10. 2025
Autor: Stanislav Urban

zdroj: Recepty 24/7
Objevte kouzlo brazilské kuchyně s naším receptem na brazilské kuře s limetkou! Toto exotické jídlo kombinuje šťavnaté kuřecí maso s osvěžující chutí limetky, aromatickými bylinkami a tradičními brazilskými ingrediencemi. Perfektní volba pro rodinný oběd nebo večeři, která vás přenese přímo do srdce Brazílie. Recept je jednoduchý na přípravu a zaručeně potěší každého milovníka zajímavých chutí. Nechte se inspirovat a připravte si brazilské kuře s limetkou už dnes!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa bez kosti a bez kůže
- 2 limetky (šťáva a zest)
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce oleje
- 1 malá červená cibule, tenké plátky
- 1 červená paprika, jemně nakrájená
- 1 žlutá paprika, jemně nakrájená
- 1 zelená paprika, jemně nakrájená
- 1 lžička rozdrceného chilli
- 1 lžíce medu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Čerstvě nakrájená koriandr nebo petržel (pro ozdobu)
Postup
- V míse smíchejte šťávu a zest z limetek, nasekaný česnek, med a rozdrcené chilli.
- Nakrájejte kuřecí prsa na menší kousky a vložte je do marinády. Dobře promíchejte, aby bylo maso ze všech stran pokryté. Nechte marinovat alespoň 30 minut v lednici.
- Na pánvi rozpalte olej a přidejte nakrájenou cibuli a papriky. Smažte, dokud zelenina nezměkne a nezačne se karamelizovat.
- Z pánve zeleninu odeberte a na té samé pánvi pak osmažte nakrájené kuřecí kousky z marinády. Smažte, dokud není kuřecí maso zcela uvařené a získá zlatavou barvu.
- Zpět na pánev přidejte zeleninu, promíchejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Před podáváním posypte čerstvou koriandrem nebo petrželí.




