Objavte kouzlo brazilské⁢ kuchyně s receptem na pikantní krevety Moqueca! Tento ⁤exotický ⁤a chutný pokrm kombinuje čerstvé krevety s bohatou omáčkou z ‌kokosového mléka,‌ rajčat a paprik, okořeněnou čerstvým koriandrem a pikantními chilli papričkami. Ideální recept pro milovníky mořských plodů ⁤a pikantních chutí, který přinese kousek tropické Brazílie přímo na váš jídelní stůl. Vsaďte na neotřelé‍ chutě a připravte⁤ si Moqueca‌ k obědu nebo večeři – zaručeně ‌si pochutnáte!⁢

Suroviny

  • 500g krevet, oloupaných a ⁤vyčištěných
  • 2 lžíce limetkové ​šťávy
  • 4 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 červená cibule, nakrájená na tenké⁢ plátky
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
  • 3​ lžíce olivového oleje
  • 1 ​lžička mleté papriky
  • Špetka cayenského pepře
  • 400g konzervovaných rajčat v kusech
  • 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Čerstvé koriandrové listy⁢ pro ozdobu

Postup

  • V míse smíchejte krevety s limetkovou šťávou, česnekem, ⁣solí a pepřem.‍ Nechte marinovat alespoň 10 minut.
  • Na velké ⁢pánvi nebo v ‌hluboké pánvi rozehřejte olivový‌ olej a orestujte cibuli dozlatova. Přidejte⁣ obě papriky a restujte další 3 minuty.
  • Přidejte mletou papriku a cayenský pepř, promíchejte a ihned poté přidejte rajčata i s nálevem. Vařte⁣ na mírném ohni asi 5 minut.
  • Nakonec do pánve přidejte marinované krevety ‌i⁤ s ⁣marinádou a kokosové mléko. ⁤Zahřívejte, dokud krevety nebudou úplně hotové, což by mělo trvat asi 5 minut. Během vaření‍ občas promíchejte.
  • Ochutnejte a podle potřeby dosolte ‍a ⁢opepřete. ⁣Ozdobte čerstvými koriandrovými listy.
  • Podávejte teplé, ‌ideálně s‍ rýží nebo čerstvým pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *