8. 10. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Brazilské plody moře na grilu
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodné brazilské plody moře na grilu s exotickými bylinkami a omáčkou! Tento recept je ideální pro milovníky mořských plodů a grilování. Podívejte se, jak snadno si můžete připravit luxusní pokrm přímo z pohodlí domova.

Suroviny

  • 400g krevet
  • 400g mořských plodů (měkkýši, chobotnice)
  • 1 citrón
  • 4 stroužky česneku
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na jemno nasekejte česnek a tymián a smíchejte s olivovým olejem, šťávou z citronu, solí a pepřem.
  2. Mořské plody očistěte a opláchněte pod tekoucí vodou.
  3. Krevety a mořské plody dejte do marinády a nechte odpočívat minimálně 30 minut.
  4. Zahřejte gril na střední teplotu a na něm grilujte plody moře z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a průhledné.
  5. Po upečení můžete ještě pokapat citrónovou šťávou a servírovat s čerstvým chlebem nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *