8. 10. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné brazilské plody moře na grilu s exotickými bylinkami a omáčkou! Tento recept je ideální pro milovníky mořských plodů a grilování. Podívejte se, jak snadno si můžete připravit luxusní pokrm přímo z pohodlí domova.
Suroviny
- 400g krevet
- 400g mořských plodů (měkkýši, chobotnice)
- 1 citrón
- 4 stroužky česneku
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1 lžíce čerstvého tymiánu
- sůl a pepř
Postup
- Na jemno nasekejte česnek a tymián a smíchejte s olivovým olejem, šťávou z citronu, solí a pepřem.
- Mořské plody očistěte a opláchněte pod tekoucí vodou.
- Krevety a mořské plody dejte do marinády a nechte odpočívat minimálně 30 minut.
- Zahřejte gril na střední teplotu a na něm grilujte plody moře z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a průhledné.
- Po upečení můžete ještě pokapat citrónovou šťávou a servírovat s čerstvým chlebem nebo rýží.




