Objevte exotické chutě Brazílie s tradičním receptem na bobó de camarão! Tento bohatý a cremový pokrm kombinuje čerstvé krevety s maniokem, kokosovým mlékem a pikantními kořením, což vytváří neodolatelně lahodný zážitek. Připravte si doma autentický brazilský pokrm a užijte si kulinářskou dobrodružství! Vyzkoušejte náš snadno sledovatelný recept a stane se bobó de camarão vaším novým oblíbeným jídlem.
Suroviny
- 500 g krevet
- 1 lžíce citronové šťávy
- Sůl a pepř podle chuti
- 3 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule, nakrájená
- 1 zelená paprika, nakrájená
- 3 rajčata, oloupaná, bez semen a nakrájená
- 1 lžíce papriky
- 250 ml kokosového mléka
- 1 svazek koriandru, jemně nasekaný
- 250 g maniokové mouky (farinha de mandioca)
Postup
- Krevety omyjte, osušte, pokapejte citronovou šťávou a osolte. Nechte odstát alespoň na 15 minut.
- Na velké pánvi nebo v hrnci zahřejte olivový olej a osmahněte cibuli až bude zlatavá. Přidejte česnek, zelenou papriku a rajčata a smažte, dokud nevznikne hladká směs.
- Přidejte papriku a krevety a smažte, dokud krevety nejsou skoro hotové.
- Do pánve přilijte kokosové mléko a nechte povařit na mírném ohni asi 5 minut. Neustále míchejte.
- Postupně přisypávejte maniokovou mouku, míchejte a vařte, dokud směs nezhoustne. Pokud je směs příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo další kokosové mléko.
- Na závěr vmíchejte nasekaný koriandr a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Podávejte teplé, ideálně s bílou rýží.




