Objevte exotické chutě Brazílie s tradičním receptem na bobó de camarão! Tento bohatý a cremový pokrm kombinuje čerstvé krevety s maniokem, kokosovým mlékem a pikantními kořením, což vytváří neodolatelně lahodný zážitek. Připravte si doma autentický brazilský pokrm a užijte si kulinářskou dobrodružství! Vyzkoušejte náš snadno sledovatelný recept a stane se bobó de camarão vaším novým oblíbeným jídlem.

Suroviny

  • 500 g krevet
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená
  • 1 zelená paprika, nakrájená
  • 3 rajčata, oloupaná, bez semen a nakrájená
  • 1 lžíce papriky
  • 250 ml kokosového mléka
  • 1 svazek koriandru, jemně nasekaný
  • 250 g maniokové mouky (farinha de mandioca)

Postup

  1. Krevety omyjte, osušte, pokapejte citronovou šťávou a osolte. Nechte odstát alespoň na 15 minut.
  2. Na velké pánvi nebo v hrnci zahřejte olivový olej a osmahněte cibuli až bude zlatavá. Přidejte česnek, zelenou papriku a rajčata a smažte, dokud nevznikne hladká směs.
  3. Přidejte papriku a krevety a smažte, dokud krevety nejsou skoro hotové.
  4. Do pánve přilijte kokosové mléko a nechte povařit na mírném ohni asi 5 minut. Neustále míchejte.
  5. Postupně přisypávejte maniokovou mouku, míchejte a vařte, dokud směs nezhoustne. Pokud je směs příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo další kokosové mléko.
  6. Na závěr vmíchejte nasekaný koriandr a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Podávejte teplé, ideálně s bílou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *