3. 9. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Chcete-li ochutnat exotickou kombinaci chutí, vyzkoušejte brazilské kokosové dezert moqueca. Tento sladký pokrm s kokosem a tropickým ovocem vám okamžitě připomene slunečné pláže Brazílie. Podívejte se na náš recept a užijte si lahodnou dovolenou ve své kuchyni!
Suroviny
- 1 hrnek arborio rýže
- 1 plechovka kokosového mléka
- ½ hrnku vápenných slupek
- 2 lžíce džemu z tamarinda
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 1 cuketa, nakrájená na kostičky
- 1 rajče, nakrájené na kostičky
- 1 pomerančová dužina a šťáva
- 1 lžička kari
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička papriky
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na rozpáleném oleji osmažte cibuli a česnek, přidejte papriku, mrkev, cuketu a rajče a restujte 5 minut.
- Přidejte rýži a restujte dalších 3 minuty.
- Přidejte kokosové mléko, šťávu a dužinu z pomeranče, kari, koriandr, papriku, cukr, sůl a pepř. Vařte do změknutí rýže.
- Přidejte vápenné slupky a džem z tamarinda a vařte dalších 5 minut.
- Pokrm podávejte s koprem na ozdobu.




