Objevte kouzlo brazilského dezertu s twistem! Vyzkoušejte recept na Brigadeiros s kokosovým mlékem. Tento jednoduchý recept vám ukáže, jak připravit lahodné čokoládové kuličky, které jsou krémové a plné kokosové chuti. Ideální pro slavnostní příležitosti nebo jako rychlá sladkost k kávě. Krok za krokem vám ukážeme, jak na to, včetně tipů na varianty a servírování. Připravte si tento exotický pochoutku a rozjasněte svůj den!
Suroviny
- 1 plechovka (400 ml) kondenzovaného slazeného mléka
- 1/4 šálku (60 ml) kokosového mléka
- 2 lžíce neslazeného kakaového prášku
- 1 lžíce másla
- kokosová moučka na obalení
Postup
- Do středně velkého rendlíku přidejte kondenzované mléko, kokosové mléko, kakaový prášek a máslo.
- Přiveďte k mírnému varu a za stálého míchání vařte na středním plameni, dokud směs nezhoustne a nebude se odlepovat od stran rendlíku. To by mělo trvat přibližně 10 až 15 minut.
- Jakmile je směs hladká a hustá, sundejte rendlík z ohně a nechte směs vychladnout na pokojovou teplotu.
- Až směs vychladne, vezměte malé množství této směsi a prsty vytvarujte malé kuličky. Pokud je směs příliš lepivá, namažte si ruce máslem, aby se s ní lépe pracovalo.
- Obalte každou kuličku v kokosové moučce a umístěte je do papírových košíčků.
- Nechejte brigadeiros chladit v lednici alespoň 1 hodinu před podáváním, aby ztuhly a byly pevnější.




