30. 8. 2025
Autor: Petr Kolář
Bul-gogi – Korejské grillované maso
zdroj: Recepty 24/7

Bul-gogi je tradiční korejské jídlo, které spočívá v grilování tenkých plátků masa marinovaného ve sladko-slané omáčce. Tento recept vám ukáže, jak připravit lahodné bul-gogi doma a přivést do vaší kuchyně kousek korejské kultury. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept na bul-gogi a užijte si autentickou korejskou chuť přímo u vás doma.

Suroviny

  • 500 gramů hovězího masa (řez nadoraz)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce hroznového cukru
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 lžička chilli papriky
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička sezamových semínek

Postup

  1. Maso nakrájejte na tenké plátky.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte na tenké plátky nebo najemno nasekejte.
  3. V misce smíchejte sójovou omáčku, hroznový cukr, sezamový olej, česnek, černý pepř, chilli papriku a zázvor.
  4. Přidejte nakrájené maso, cibuli a smíchejte, aby se marináda dobře vstřebala do masa. Nechte odležet alespoň 30 minut.
  5. Na rozpálené grilovací pánvi nebo grilu opékejte maso z obou stran, dokud není krásně zlatě hnědé.
  6. Po upečení posypeme bulgogi sezamovými semínky a můžeme servírovat s rýží nebo salátem.
  7. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *