30. 8. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Bul-gogi je tradiční korejské jídlo, které spočívá v grilování tenkých plátků masa marinovaného ve sladko-slané omáčce. Tento recept vám ukáže, jak připravit lahodné bul-gogi doma a přivést do vaší kuchyně kousek korejské kultury. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept na bul-gogi a užijte si autentickou korejskou chuť přímo u vás doma.
Suroviny
- 500 gramů hovězího masa (řez nadoraz)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce hroznového cukru
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 lžička chilli papriky
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička sezamových semínek
Postup
- Maso nakrájejte na tenké plátky.
- Cibuli a česnek nakrájejte na tenké plátky nebo najemno nasekejte.
- V misce smíchejte sójovou omáčku, hroznový cukr, sezamový olej, česnek, černý pepř, chilli papriku a zázvor.
- Přidejte nakrájené maso, cibuli a smíchejte, aby se marináda dobře vstřebala do masa. Nechte odležet alespoň 30 minut.
- Na rozpálené grilovací pánvi nebo grilu opékejte maso z obou stran, dokud není krásně zlatě hnědé.
- Po upečení posypeme bulgogi sezamovými semínky a můžeme servírovat s rýží nebo salátem.
- Dobrou chuť!




