16. 8. 2025
Autor: Petr Kolář
Bulgogi – Korejské marinované hovězí maso
zdroj: Recepty 24/7

Bulgogi je tradiční korejské jídlo, které připravíte marinováním tenkých plátků hovězího masa ve sladké a pikantní omáčce. S tímto receptem si snadno připravíte lahodné bulgogi doma a okusíte exotickou chuť korejské kuchyně.

Suroviny

  • 500g hovězího masa (najlepšie chrbát alebo rošt)
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • 1 lyžica ryžového octa
  • 1 lyžica sójového oleja
  • 1 lyžica sezamových semienok

Postup

  1. Na začiatok si pripravíme marinádu z nasekaného cesnaku, sójovej omáčky, cukru, sezamového oleja, ryžového octa a sójového oleja.
  2. Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky a vložíme do misy spolu s nakrájanou cibuľou.
  3. Zalejeme mäso pripravenou marinádou a necháme aspoň 1 hodinu odpočívať v chladničke, ideálne však cez noc.
  4. Maso dáme na rozpálenú panvicu a pečieme asi 3-4 minúty z oboch strán, kým nebude pekne zrumenené.
  5. Surovými semienkami sezamu posypeme hotové mäso a môžeme servírovať s ryžou alebo zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *