Bulgogi je korejské tradiční jídlo, které je oblíbené pro svou křehkost a bohatou chuť. Tento recept vám ukáže, jak udělat bulgogi doma na grilu. S jemně nakrájeným masem, marinádou z sójové omáčky, hrušek, česneku a zázvoru si můžete vychutnat autentickou korejskou kuchyni přímo ve vašem domě. Podívejte se na náš snadný recept a užijte si lahodný bulgogi na grilu!

Suroviny

  • 500g hovězího masa (nejlepší je plátek z líce)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce hřebíčkového cukru
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 jablko
  • strouhaný korejský hruškový hruška (pokud máte)

Postup

  1. Nejprve nakrájejte hovězí maso na tenké plátky (asi 0,5 cm silné).
  2. Cibuli nakrájejte na tenké plátky a česnek nakrájejte na jemné kostičky.
  3. V misce smíchejte sójovou omáčku, hřebíčkový cukr, sezamový olej, pepř a zázvor.
  4. Jablko oloupejte, odstraňte jáhla, rozkrájejte na menší kousky a spolu s cibulí, česnekem a přípravenou omáčkou rozmixujte do hladké pasty.
  5. Maso zalijte připravenou marinádou a nechte odležet minimálně 1 hodinu (ideálně přes noc).
  6. Před grilováním můžete maso posypat strouhaným korejským hruškovým hruška, pokud máte k dispozici.
  7. Maso grilujte na rozpáleném grilu dozlatova a podávejte s vařenou rýží nebo zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *