18. 8. 2025
Autor: Michal Němeček

zdroj: Recepty 24/7
Objavte kouzlo korejské kuchyně s našim skvělým receptem na Bulgogi z grilovaného hovězího masa! Tento tradiční jídlo, plné chutí a aroma, je ideální pro rodinné večeře nebo jako lahodný pokrm na grilovací párty. Naučte se, jak marinovat hovězí maso v bohaté směsi sójové omáčky, sezamového oleje, česneku a dalších tajných ingrediencí, které dodají masu nezaměnitelnou chuť. Podávejte s čerstvou zeleninou a oblíbenými přílohami pro perfektní gastronomický zážitek. Nečekaně, rychle a jednoduše – Bulgogi z grilovaného hovězího masa vám zaručeně zachutná!
Suroviny
- 500 g hovězího masa (ideálně ribeye nebo sirloin), nakrájeného na tenké plátky
- 1 hruška, nastrouhaná
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 malá cibule, nastrouhaná
- 50 ml sójové omáčky
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce medu
- 2 lžičky mletého černého pepře
- 1 lžíce sezamových semínek
- 1 jarní cibulka, nakrájená na kolečka
- Gril nebo pánvička na grilování
Postup
- V míse smíchejte nastrouhanou hrušku, česnek, cibuli, sójovou omáčku, sezamový olej, cukr, med a černý pepř.
- Přidejte nakrájené hovězí maso do marinády a dobře promíchejte, aby se maso kompletně obalilo. Nechte marinovat v lednici alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
- Rozpalte gril nebo pánvičku na střední až vysoký oheň. Maso vyjměte z marinády a přebytečnou marinádu setřete. Grilujte maso z každé strany asi 1-2 minuty, nebo dokud není maso krásně karamelizované.
- Grilované bulgogi podávejte posypané sezamovými semínky a jarní cibulkou.
- Můžete podávat s rýží nebo zeleninovými přílohami.




