18. 8. 2025
Autor: Michal Němeček
Bulgogi z grilovaného hovězího masa
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo korejské kuchyně s našim skvělým receptem na Bulgogi z grilovaného hovězího masa! Tento tradiční jídlo, plné chutí a aroma, je ideální pro rodinné večeře nebo jako lahodný pokrm na grilovací párty. Naučte se, jak marinovat hovězí maso v bohaté směsi sójové omáčky, sezamového oleje, česneku a dalších tajných ingrediencí, které dodají masu nezaměnitelnou chuť. Podávejte s čerstvou zeleninou a oblíbenými přílohami pro perfektní gastronomický zážitek. Nečekaně, rychle a jednoduše – Bulgogi z grilovaného hovězího masa vám zaručeně zachutná!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (ideálně ribeye nebo sirloin), nakrájeného na tenké plátky
  • 1 hruška, nastrouhaná
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 malá cibule, nastrouhaná
  • 50 ml sójové omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 jarní cibulka, nakrájená na kolečka
  • Gril nebo pánvička na grilování

Postup

  1. V míse smíchejte nastrouhanou hrušku, česnek, cibuli, sójovou omáčku, sezamový olej, cukr, med a černý pepř.
  2. Přidejte nakrájené hovězí maso do marinády a dobře promíchejte, aby se maso kompletně obalilo. Nechte marinovat v lednici alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
  3. Rozpalte gril nebo pánvičku na střední až vysoký oheň. Maso vyjměte z marinády a přebytečnou marinádu setřete. Grilujte maso z každé strany asi 1-2 minuty, nebo dokud není maso krásně karamelizované.
  4. Grilované bulgogi podávejte posypané sezamovými semínky a jarní cibulkou.
  5. Můžete podávat s rýží nebo zeleninovými přílohami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *