Bún chả gio tôm je tradiční vietnamské jídlo, které spojuje výrazné chutě a čerstvé suroviny. Tento pokrm se skládá z grilovaného vepřového masa, smaženého těsta a krevet, které se podává s nudlemi, zeleninou a omáčkou na bázi rybí omáčky. Vyzkoušejte tento lahodný recept a ochutnejte autentickou vietnamskou kuchyni přímo u vás doma.
Suroviny:
- 300g rýžových nudlí
- 200g vepřového masa
- 200g krevet
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce oleje
- 1 mrkev
- 1 okurka
- čerstvá mátová nebo koriandrová nať
- sojová omáčka, limetka, jalapeño paprička (volitelné)
Postup:
- Nařežeme maso a krevety na menší kousky.
- V misce smícháme cukr, rybí omáčku, olej a prolisovaný česnek.
- Potřeme směsí maso a krevety a necháme marinovat minimálně 30 minut.
- Připravíme omáčku z rybí omáčky, octa, cukru, vody a chilli.
- Na pánvi rozpálíme olej a smažíme maso a krevety dozlatova.
- Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu.
- Obohatíme pokrm nakrájenou mrkví, okurkou a bylinkami.
- Podáváme s omáčkou a limetkou.




