Bún chả gio tôm je tradiční vietnamské jídlo, které spojuje výrazné chutě a čerstvé suroviny. Tento pokrm se skládá z grilovaného vepřového masa, smaženého těsta a krevet, které se podává s nudlemi, zeleninou a omáčkou na bázi rybí omáčky. Vyzkoušejte tento lahodný recept a ochutnejte autentickou vietnamskou kuchyni přímo u vás doma.

Suroviny:

  • 300g rýžových nudlí
  • 200g vepřového masa
  • 200g krevet
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 mrkev
  • 1 okurka
  • čerstvá mátová nebo koriandrová nať
  • sojová omáčka, limetka, jalapeño paprička (volitelné)

Postup:

  1. Nařežeme maso a krevety na menší kousky.
  2. V misce smícháme cukr, rybí omáčku, olej a prolisovaný česnek.
  3. Potřeme směsí maso a krevety a necháme marinovat minimálně 30 minut.
  4. Připravíme omáčku z rybí omáčky, octa, cukru, vody a chilli.
  5. Na pánvi rozpálíme olej a smažíme maso a krevety dozlatova.
  6. Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu.
  7. Obohatíme pokrm nakrájenou mrkví, okurkou a bylinkami.
  8. Podáváme s omáčkou a limetkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *