21. 8. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit tradiční vietnamské jídlo Bún chả – grilované kousky vepřového masa podávané s čerstvými nudlemi a osvěžující zeleninou. Objevte jedinečnou chuť vietnamské kuchyně s tímto jednoduchým receptem. Buďte mistrem grilu a připravte si lahodné Bún chả dnes!
Suroviny
- 400 g vepřového masa (vejde se do receptu i vepřová kýta nebo vepřové žebírko)
- 300 g rýžových nudlí
- 4 česnekové stroužky
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce cukru
- 1/2 lžičky mletého pepře
- salát (např. čínské zelí, listy salátu, máta nebo zelený koriandr)
- ředkvičky
- mrkev
- hořčice
- hořčičné semínko
- limetka
- pažitka (nasekaná)
Postup
- Načapujte vepřové maso na nudli
- Ve velké míse smíchejte med, rybí omáčku, sójovou omáčku, olej, cukr, mletý pepř a nastrouhaný česnek, dokud se cukr nerozpustí. Namočte vepřové maso do této marinády a nechte jej marinovat alespoň 30 minut až 2 hodiny.
- Grilujte maso na grilu nebo na pánvi až dozlatova.
- Mezitím vařte nudle podle návodu na obalu.
- Na talíři si dejte uzavřené rýžové nudle, zeďzrete vepřové maso, košík listového salátu, na tenké plátky nařezané ředkvičky a strouhanou mrkev.
- Podávejte se sojou a křupavými hořčičními semínky. Jako dekoraci přidejte pažitku a můžete pokapat s trochou limetkové šťávy.




