21. 8. 2025
Autor: Petr Kolář
Bún chả – vietnamské grilované vepřové s nudlemi
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit tradiční vietnamské jídlo Bún chả – grilované kousky vepřového masa podávané s čerstvými nudlemi a osvěžující zeleninou. Objevte jedinečnou chuť vietnamské kuchyně s tímto jednoduchým receptem. Buďte mistrem grilu a připravte si lahodné Bún chả dnes!

Suroviny

  • 400 g vepřového masa (vejde se do receptu i vepřová kýta nebo vepřové žebírko)
  • 300 g rýžových nudlí
  • 4 česnekové stroužky
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce cukru
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • salát (např. čínské zelí, listy salátu, máta nebo zelený koriandr)
  • ředkvičky
  • mrkev
  • hořčice
  • hořčičné semínko
  • limetka
  • pažitka (nasekaná)

Postup

  1. Načapujte vepřové maso na nudli
  2. Ve velké míse smíchejte med, rybí omáčku, sójovou omáčku, olej, cukr, mletý pepř a nastrouhaný česnek, dokud se cukr nerozpustí. Namočte vepřové maso do této marinády a nechte jej marinovat alespoň 30 minut až 2 hodiny.
  3. Grilujte maso na grilu nebo na pánvi až dozlatova.
  4. Mezitím vařte nudle podle návodu na obalu.
  5. Na talíři si dejte uzavřené rýžové nudle, zeďzrete vepřové maso, košík listového salátu, na tenké plátky nařezané ředkvičky a strouhanou mrkev.
  6. Podávejte se sojou a křupavými hořčičními semínky. Jako dekoraci přidejte pažitku a můžete pokapat s trochou limetkové šťávy.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *