18. 10. 2025
Autor: Petr Kolář
Bún chả – vietnamské nudle s vepřovým masem
zdroj: Recepty 24/7

Bún chả je tradiční vietnamské jídlo, které spojuje křupavé smažené vepřové maso s lehkými rýžovými nudlemi a osvěžujícími bylinkami a zeleninou. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept na bún chả a přenesete se do ulic Hanoje během prvního sousto.

Suroviny

  • 400g vepřového masa (nejlépe vepřový bůček)
  • 200g rýžových nudlí
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžíce oleje
  • čerstvá mátová nebo koriandrová nať
  • sojová omáčka, limetky a chilli papričky na dochucení

Postup

  1. Nejprve připravte marinádu pro maso smícháním rybí omáčky, cukru, oleje a vody.
  2. Nakrájejte vepřové maso na menší kousky a namočte do marinády. Nechte marinovat aspoň 30 minut.
  3. V mezičase vařte rýžové nudle podle návodu na obalu. Opláchněte je studenou vodou, aby se nestavěly.
  4. Cibuli a česnek nakrájejte na plátky a osmažte na pánvi do zlatova.
  5. Grilujte maso na grilu nebo na pánvi dozlatova a propečte je.
  6. Na talíři naservírujte nudle, maso, cibuli s česnekem a čerstvé bylinky. Dochutit můžete sojovou omáčkou, limetkou a chilli papričkami podle chuti.
  7. Podávejte horké a můžete ozdobit dalšími bylinkami nebo nakrájenými okurkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *