3. 9. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Bylinková quiche s ricottou
zdroj: Recepty 24/7

Bylinková quiche s ricottou je lahodný pokrm plný čerstvých bylinek a krémové ricotty zapečené do křehkého těsta. Tento recept je skvělou volbou pro všechny milovníky quiche, kteří si chtějí vychutnat chuť zeleniny a sýra v jednom souhlasném souhlasném. Sledujte návod a připravte si doma tuto lahodnou bylinkovou quiche s ricottou!

Suroviny

  • 1 balení listového těsta na quiche
  • 200 g ricotty
  • 4 vajíčka
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 hrst nasekaných bylinek podle chuti (např. petržel, tymián, šalvěj)
  • 100 g nastrouhaného sýra (ideálně parmazán nebo gruyère)
  • sůl, pepř

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 180°C.
  2. Vymažte formu na quiche a vložte do ní listové těsto. Péct 10 minut nebo do zlatova.
  3. V míse smíchejte ricottu, vajíčka, smetanu, bylinky, sýr, sůl a pepř.
  4. Nalijte směs na předpečené těsto a dejte péct do trouby asi 30-35 minut, nebo dokud neztuhne a nezezlátne.
  5. Nechejte vychladnout a podávejte teplou nebo studenou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *