3. 9. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Bylinková quiche s ricottou je lahodný pokrm plný čerstvých bylinek a krémové ricotty zapečené do křehkého těsta. Tento recept je skvělou volbou pro všechny milovníky quiche, kteří si chtějí vychutnat chuť zeleniny a sýra v jednom souhlasném souhlasném. Sledujte návod a připravte si doma tuto lahodnou bylinkovou quiche s ricottou!
Suroviny
- 1 balení listového těsta na quiche
- 200 g ricotty
- 4 vajíčka
- 100 ml smetany ke šlehání
- 1 hrst nasekaných bylinek podle chuti (např. petržel, tymián, šalvěj)
- 100 g nastrouhaného sýra (ideálně parmazán nebo gruyère)
- sůl, pepř
Postup
- Rozehřejte troubu na 180°C.
- Vymažte formu na quiche a vložte do ní listové těsto. Péct 10 minut nebo do zlatova.
- V míse smíchejte ricottu, vajíčka, smetanu, bylinky, sýr, sůl a pepř.
- Nalijte směs na předpečené těsto a dejte péct do trouby asi 30-35 minut, nebo dokud neztuhne a nezezlátne.
- Nechejte vychladnout a podávejte teplou nebo studenou.




