3. 2. 2024
Autor: Michaela Srncová
Bylinkově kořeněný hovězí ragú
zdroj: Recepty 24/7

Bylinkově kořeněný hovězí ragú je lahodná a sytá pokrmová předkrmová. Toto jemně aromatické ragú je připravováno z kvalitního hovězího masa, které je pomalu duseno s bylinkami a kořením, což mu dodává bohatou chuť. Tento lahodný recept je ideální volbou pro všechny milovníky masitých pokrmů. Se svojí výraznou chuťovou paletou a hladivou konzistencí si tento ragú získá srdce každého gurmána. Vyzkoušejte tento recept a užijte si výjimečnou lahůdku plnou chutí a vůní.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (použít kvalitní hovězí zadní)
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sádla
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička sušeného majoránky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžička pepř
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 200 ml červeného vína

Postup

  1. Na pánvi rozpusťte sádlo spolu s olivovým olejem.
  2. Přidejte na drobno nakrájenou cibuli a česnek a restujte dozlatova.
  3. Vložte na pánvi maso nakrájené na menší kostičky a smažte z obou stran.
  4. Přidejte papriku, majoránku, tymián, rozmarýn, sůl a pepř. Dobře promíchejte a restujte dalších 2 minuty.
  5. Přilijte hovězí vývar, rajčatový protlak a přiveďte k varu.
  6. Zmírněte plamen, přikryjte pokličkou a nechte vařit 1,5 – 2 hodiny, dokud se maso nezměkčí. Občas promíchejte.
  7. V malé misce smíchejte hladkou mouku s červeným vínem, dokud nedostanete hladkou pastu.
  8. Pasty přidejte do ragú a vařte dalších 5-10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  9. Podávejte s těstovinami nebo bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *