3. 2. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Bylinkově kořeněný hovězí ragú je lahodná a sytá pokrmová předkrmová. Toto jemně aromatické ragú je připravováno z kvalitního hovězího masa, které je pomalu duseno s bylinkami a kořením, což mu dodává bohatou chuť. Tento lahodný recept je ideální volbou pro všechny milovníky masitých pokrmů. Se svojí výraznou chuťovou paletou a hladivou konzistencí si tento ragú získá srdce každého gurmána. Vyzkoušejte tento recept a užijte si výjimečnou lahůdku plnou chutí a vůní.
Suroviny
- 500 g hovězího masa (použít kvalitní hovězí zadní)
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sádla
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžička sušeného majoránky
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1 lžička sůl
- 1 lžička pepř
- 500 ml hovězího vývaru
- 4 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce hladké mouky
- 200 ml červeného vína
Postup
- Na pánvi rozpusťte sádlo spolu s olivovým olejem.
- Přidejte na drobno nakrájenou cibuli a česnek a restujte dozlatova.
- Vložte na pánvi maso nakrájené na menší kostičky a smažte z obou stran.
- Přidejte papriku, majoránku, tymián, rozmarýn, sůl a pepř. Dobře promíchejte a restujte dalších 2 minuty.
- Přilijte hovězí vývar, rajčatový protlak a přiveďte k varu.
- Zmírněte plamen, přikryjte pokličkou a nechte vařit 1,5 – 2 hodiny, dokud se maso nezměkčí. Občas promíchejte.
- V malé misce smíchejte hladkou mouku s červeným vínem, dokud nedostanete hladkou pastu.
- Pasty přidejte do ragú a vařte dalších 5-10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Podávejte s těstovinami nebo bramborovou kaší.




