26. 8. 2025
Autor: Roman Žák
Bytelná hovězí polévka s cibulí
zdroj: Recepty 24/7

Bytelná hovězí polévka s cibulí je tradiční český recept plný chutí a vůní, který potěší každého milovníka domácího vaření. Vychutnejte si lahodnou polévku plnou kousků masa, zeleniny a aromatické cibule a dopřejte si dokonalou chuťovou symfonii. Snažíme se, aby naše receptura byla nejen chutná, ale také zdravá a vyvážená. Vyzkoušejte tento tradiční pokrm a ukažte svým blízkým, že i základní ingredience mohou být příjemným zážitkem pro chuťové buňky. S námi se naučíte, jak si správně užít každou lžičku a ochutnat každý kousek. Nenechejte si ujít tu nejlepší polévku, která potěší vaše smysly i hladový žaludek.

Suroviny

  • 500g hovězího masa (klížky nebo roštěnec)
  • 3 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 palčivá paprika
  • 4 brambory
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 l celých pepřových kuliček

Postup

  1. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájené maso. Přidáme nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova.
  2. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a papriku a restujeme dalších pět minut.
  3. All pokladům přidáme osmahneme ještě o chvilku, přidáme litr vody a přivedeme k varu.
  4. Osolíme, přidáme mletou papriku a pepřové kuličky. Vaříme 30 minut.
  5. Nastrouháme brambory, přidáme do polévky a vaříme do měkka.
  6. Hotovou polévku dochutíme podle chuti a podáváme. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *