26. 8. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Bytelná hovězí polévka s cibulí je tradiční český recept plný chutí a vůní, který potěší každého milovníka domácího vaření. Vychutnejte si lahodnou polévku plnou kousků masa, zeleniny a aromatické cibule a dopřejte si dokonalou chuťovou symfonii. Snažíme se, aby naše receptura byla nejen chutná, ale také zdravá a vyvážená. Vyzkoušejte tento tradiční pokrm a ukažte svým blízkým, že i základní ingredience mohou být příjemným zážitkem pro chuťové buňky. S námi se naučíte, jak si správně užít každou lžičku a ochutnat každý kousek. Nenechejte si ujít tu nejlepší polévku, která potěší vaše smysly i hladový žaludek.
Suroviny
- 500g hovězího masa (klížky nebo roštěnec)
- 3 cibule
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1 palčivá paprika
- 4 brambory
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička mleté papriky
- 1 l celých pepřových kuliček
Postup
- Na oleji osmahneme na kostičky nakrájené maso. Přidáme nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova.
- Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a papriku a restujeme dalších pět minut.
- All pokladům přidáme osmahneme ještě o chvilku, přidáme litr vody a přivedeme k varu.
- Osolíme, přidáme mletou papriku a pepřové kuličky. Vaříme 30 minut.
- Nastrouháme brambory, přidáme do polévky a vaříme do měkka.
- Hotovou polévku dochutíme podle chuti a podáváme. Dobrou chuť!




