1. 9. 2025
Autor: Eva Komárková
Cacciatore kuře s rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na italské Cacciatore kuře s rajčaty. Tento tradiční pokrm plný chutí a vůní Toskánska je snadný k přípravě a určitě potěší celou rodinu. Podávejte s dýňovou kaší nebo italskou bramborovou polévkou pro dokonalou večeři plnou lahodných italských chutí. Užijte si pokrm plný slunce a dovolte si výlet do italské kuchyně!

Suroviny

  • 4 kousky kuřecího masa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g rajčat z konzervy
  • 100ml kuřecího vývaru
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička bazalky
  • 2 lžičky kaparů
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm kuřecí maso z obou stran dozlatova. Poté maso vyjměte z pánve a dejte stranou.
  2. Do stejné pánve přidejte nakrájenou cibuli a oloupaný a nakrájený česnek. Orestujte do změknutí.
  3. Přidejte rajčata z konzervy, kuřecí vývar, oregano, bazalku, kapary, sůl a pepř. Vařte asi 10 minut.
  4. Vraťte kuřecí maso zpět do omáčky a nechte vařit ještě dalších 15-20 minut, dokud maso není měkké a omáčka zahuštěná.
  5. Smažené cacciatore podávejte s těstovinami nebo rýží a posypte nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *