1. 9. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na italské Cacciatore kuře s rajčaty. Tento tradiční pokrm plný chutí a vůní Toskánska je snadný k přípravě a určitě potěší celou rodinu. Podávejte s dýňovou kaší nebo italskou bramborovou polévkou pro dokonalou večeři plnou lahodných italských chutí. Užijte si pokrm plný slunce a dovolte si výlet do italské kuchyně!
Suroviny
- 4 kousky kuřecího masa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g rajčat z konzervy
- 100ml kuřecího vývaru
- 1 lžička oregana
- 1 lžička bazalky
- 2 lžičky kaparů
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm kuřecí maso z obou stran dozlatova. Poté maso vyjměte z pánve a dejte stranou.
- Do stejné pánve přidejte nakrájenou cibuli a oloupaný a nakrájený česnek. Orestujte do změknutí.
- Přidejte rajčata z konzervy, kuřecí vývar, oregano, bazalku, kapary, sůl a pepř. Vařte asi 10 minut.
- Vraťte kuřecí maso zpět do omáčky a nechte vařit ještě dalších 15-20 minut, dokud maso není měkké a omáčka zahuštěná.
- Smažené cacciatore podávejte s těstovinami nebo rýží a posypte nasekanou petrželkou.




