18. 4. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné cannelloni s masovou nádivkou a vrstvou parmazánu. Tato italská klasika je skvělá na večeři pro celou rodinu. S naším jednoduchým receptem budou cannelloni připraveny během chvíle a všichni se budou olizovat pochoutkávající se tímto lahodným jídlem. Nezapomeňte na štědrou dávku parmazánu pro dokonalou chuťovou explozi!
Suroviny:
- 250g cannelloni těstovin
- 400g mletého hovězího masa
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 400g rajčatové omáčky
- 100g parmazánu, nastrouhaného
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup:
- Na pánvi osmahneme cibuli a česnek na olivovém oleji.
- Přidáme mleté maso a za stálého míchání smažíme dozlatova.
- Přilijeme rajčatovou omáčku a necháme provařit asi 15 minut. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Cannelloni těstoviny naplníme masovou směsí a poklademe je do zapékací mísy.
- Posypeme parmazánem a zapečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 25-30 minut, nebo dokud parmazán nezezlátne.
- Podáváme teplé a ozdobené najemno nasekanou petrželkou.




