21. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Cannelloni se špenátem a ricottou.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodnou italskou klasiku s tímto receptem na cannelloni plněné špenátem a ricottou. Chutné a sýrové těsto je naplněno krémovou směsí z čerstvého špenátu a lahodné ricotty. Skvělá volba pro všechny milovníky italské kuchyně!

Suroviny

  • 250 g cannelloni těstovin
  • 300 g špenátu
  • 250 g ricotty
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g másla
  • 50 g mouky
  • 500 ml mléka
  • 100 g parmezánu
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na pánvi osmahněte na olivovém oleji cibuli a česnek nakrájené na drobno. Přidejte na drobno nakrájený špenát a nechte chvíli dusit, dokud změkne.
  2. V misce smíchejte ricottu s polovinou parmezánu a osolte a opepřete podle chuti. Přidejte špenátovou směs a dobře promíchejte.
  3. V hrnci rozpusťte máslo a za stálého míchání přidejte mouku, nechte krátce zpěnit. Postupně za stálého míchání přilijte mléko a vařte, dokud nezhoustne omáčka.
  4. Vymažte pekáč olejem a na dno nalijte trochu omáčky. Naplňte cannelloni směsí se špenátem a ricottou a uspořádejte je vedle sebe do pekáče.
  5. Potřete cannelloni zbytkem omáčky a posypejte zbytkem parmezánu. Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 25-30 minut, dokud těstoviny nejsou měkké a parmazán zezlátne.
  6. Po vychladnutí můžete posypat drobně nasekanou petrželkou a podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *