Začněte své kulinářské dobrodružství a vyzkoušejte si připravit lahodné Cannoli sýrové náplní doma. Tento tradiční italský dezert se skládá z křehkých těstovin plněných krémovou sýrovou náplní. Překvapte své blízké tímto lahodným dezertem plným chuti a dokážete, že i domácí pečení může být jednoduché a zároveň úžasné! Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si chuť skutečné italské dobroty.
Suroviny
- 1 šálek mascarpone sýra
- 1 šálek ricotty
- 1/2 šálku moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/4 šálku čerstvého citronového šťávy
- 1/4 šálku nastrouhané čokolády hořké
- 12 kusů cannoli těstíček
- olej na smažení
- moučkový cukr na posypání
Postup
- V míse smíchejte mascarpone sýr, ricottu, moučkový cukr, vanilkový extrakt a citronovou šťávu, dokud nedostanete krémovou konzistenci.
- Přidejte nastrouhanou hořkou čokoládu a míchejte dohromady.
- Dejte směs do zdobícího sáčku a nechte v lednici odpočinout minimálně 30 minut.
- Na pánvi rozehřejte olej a smažte cannoli těstíčka, dokud nebudou zlatavé a křupavé. Vyndejte je a nechte okapat na papírovém ubrousku.
- Plňte cannoli těstíčka připravenou sýrovou náplní a posypte moučkovým cukrem na konec.
- Cannoli se sýrovou náplní jsou hotové k podávání!




