27. 8. 2025
Autor: Eva Komárková
Cannoli siciliani doplnit cukrářskými roušky
zdroj: Recepty 24/7

Ochutnejte tradiční italský dezert – Cannoli siciliani s jemným křupavým obalem, doplněný cukrářskými rousky. Tento lahodný recept vám přinese chuť Sicílie přímo do vaší kuchyně. Užijte si skvělou kombinaci křehkého těsta a sladké náplně s křupavými cukrářskými rousky jako dokonalým doplňkem. Bon appétit!

Suroviny

  • 150g hladké mouky
  • 30g cukru
  • 30g másla
  • 1 vejce
  • 40ml bílého vína
  • špetka soli
  • rajčatový koncentrát
  • 500g ricotty
  • 100g cukru moučka
  • 50g kandovaného ovoce
  • 50g čokolády na struhání
  • 50g kandovaných plátků pomeranče

Postup

  1. V míse smíchejte mouku, cukr, sůl a máslo.
  2. Přidejte vejce a postupně přilévejte bílé víno, dokud nezískáte hladké těsto.
  3. Těsto nechte odpočinout v lednici minimálně 30 minut.
  4. Vytvořte z těsta válečky a obalte jimi kulaté formičky na cannoli.
  5. Smažte je ve vroucím oleji a nechte vychladnout.
  6. Smíchejte ricottu s cukrem a náplňí cannoli tuto směsí.
  7. Před podáváním obalte cannoli v cukrářských rouškách a ozdobte kandovaným ovocem, čokoládou a plátky pomeranče.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *