27. 8. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Ochutnejte tradiční italský dezert – Cannoli siciliani s jemným křupavým obalem, doplněný cukrářskými rousky. Tento lahodný recept vám přinese chuť Sicílie přímo do vaší kuchyně. Užijte si skvělou kombinaci křehkého těsta a sladké náplně s křupavými cukrářskými rousky jako dokonalým doplňkem. Bon appétit!
Suroviny
- 150g hladké mouky
- 30g cukru
- 30g másla
- 1 vejce
- 40ml bílého vína
- špetka soli
- rajčatový koncentrát
- 500g ricotty
- 100g cukru moučka
- 50g kandovaného ovoce
- 50g čokolády na struhání
- 50g kandovaných plátků pomeranče
Postup
- V míse smíchejte mouku, cukr, sůl a máslo.
- Přidejte vejce a postupně přilévejte bílé víno, dokud nezískáte hladké těsto.
- Těsto nechte odpočinout v lednici minimálně 30 minut.
- Vytvořte z těsta válečky a obalte jimi kulaté formičky na cannoli.
- Smažte je ve vroucím oleji a nechte vychladnout.
- Smíchejte ricottu s cukrem a náplňí cannoli tuto směsí.
- Před podáváním obalte cannoli v cukrářských rouškách a ozdobte kandovaným ovocem, čokoládou a plátky pomeranče.




