23. 10. 2025
Autor: Eva Komárková
Cannoli Siciliani – italský dezert
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na⁣ tradiční italský ⁣dezert Cannoli Siciliani plněný sladkou ricottou a posypaný cukrem a skořicí. Tyto křehké a lahodné ‌vánočko ​jsou oblíbeným dezertem pocházejícím‌ z ​Sicílie a ​určitě si je‌ zamilujete!​ Sledujte náš jednoduchý recept ‌a připravte si tyto ⁢lahůdky doma. Buon appetito! Suroviny:

  • 200g hladké ⁣mouky
  • 40g‍ másla
  • 1 vejce
  • 30g cukru
  • špetka soli
  • 100ml ‍vína (ideálně marsala)
  • 300g ricotty
  • 100g ‌cukru ‍moučka
  • 50g‌ hořké čokolády, nastrouhané
  • 50g kandovaného ‍ovoce, nasekaného
  • 50g‌ marcipánu, nastrouhaného
  • olej na smažení

Postup:

  1. V misce⁤ smíchejte​ mouku, máslo, vejce, cukr, sůl ⁢a víno. Vypracujte hladké těsto a​ nechte ho ​odpočinout v lednici ​alespoň ⁢30 minut.
  2. V další misce smíchejte⁣ ricottu, cukr moučka, čokoládu, kandované‍ ovoce⁢ a ​marcipán.
  3. Těsto rozválejte a vytvořte z něj tenké placičky. Z obdélníkových plátků zavitějte trubičky ‌a ⁣dejte je ⁢smažit v⁣ horkém oleji, až⁤ budou zlatavé.
  4. Nechejte je‍ vychladnout⁢ a poté je naplňte připravenou směsí ricotty.
  5. Posypte je cukrem moučka a​ podávejte. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *