23. 10. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční italský dezert Cannoli Siciliani plněný sladkou ricottou a posypaný cukrem a skořicí. Tyto křehké a lahodné vánočko jsou oblíbeným dezertem pocházejícím z Sicílie a určitě si je zamilujete! Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tyto lahůdky doma. Buon appetito! Suroviny:
- 200g hladké mouky
- 40g másla
- 1 vejce
- 30g cukru
- špetka soli
- 100ml vína (ideálně marsala)
- 300g ricotty
- 100g cukru moučka
- 50g hořké čokolády, nastrouhané
- 50g kandovaného ovoce, nasekaného
- 50g marcipánu, nastrouhaného
- olej na smažení
Postup:
- V misce smíchejte mouku, máslo, vejce, cukr, sůl a víno. Vypracujte hladké těsto a nechte ho odpočinout v lednici alespoň 30 minut.
- V další misce smíchejte ricottu, cukr moučka, čokoládu, kandované ovoce a marcipán.
- Těsto rozválejte a vytvořte z něj tenké placičky. Z obdélníkových plátků zavitějte trubičky a dejte je smažit v horkém oleji, až budou zlatavé.
- Nechejte je vychladnout a poté je naplňte připravenou směsí ricotty.
- Posypte je cukrem moučka a podávejte. Dobrou chuť!





