18. 10. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na tradiční italské dezert Cannoli siciliani plněné lahodnou ricottou a kandovaným ovocem. Tento lahodný dezert je oblíbený po celém světě a rozhodně stojí za vyzkoušení! Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tento lahodný italský dezert i vy doma. Jistě si ho zamilujete!
Suroviny
- 200g mouky
- 50g másla
- 1 vejce
- 1 lžíce cukru
- špetka soli
- 250g ricotty
- 50g kandovaného ovoce (např. pomerančová kůra, citronát)
- 50g moučkového cukru na posypání
Postup
- V míse smíchejte mouku, máslo, vejce, cukr a sůl a vypracujte těsto.
- Těsto nechte odpočinout a mezitím smíchejte ricottu s kandovaným ovocem.
- Těsto rozválejte a vykrájejte kolečka, která zabalte kolem speciálních trubiček a upečte.
- Hotové trubičky naplňte ricottovou směsí a posypte moučkovým cukrem.
- Cannoli siciliani můžete ozdobit ještě kousky kandovaného ovoce a podávejte.




