18. 10. 2025
Autor: Eva Komárková
Cannoli siciliani plněné ricottou a kandovaným ovocem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na ‍tradiční italské⁣ dezert Cannoli siciliani plněné​ lahodnou ricottou a kandovaným ⁤ovocem.⁣ Tento lahodný dezert je oblíbený po celém světě⁤ a rozhodně stojí za vyzkoušení!⁤ Sledujte náš jednoduchý recept ‌a připravte si tento lahodný italský dezert i vy doma. Jistě si ho zamilujete!

Suroviny

  • 200g‍ mouky
  • 50g ⁣másla
  • 1 vejce
  • 1 ​lžíce cukru
  • špetka ⁢soli
  • 250g⁢ ricotty
  • 50g kandovaného ovoce (např. pomerančová kůra, citronát)
  • 50g moučkového cukru na posypání

Postup

  1. V míse smíchejte mouku, máslo, ‌vejce, cukr a​ sůl a vypracujte ⁤těsto.
  2. Těsto nechte ‌odpočinout a mezitím smíchejte⁢ ricottu​ s kandovaným​ ovocem.
  3. Těsto ​rozválejte a vykrájejte kolečka, která⁣ zabalte kolem ​speciálních trubiček a ‍upečte.
  4. Hotové trubičky ⁢naplňte ricottovou směsí a ⁤posypte moučkovým cukrem.
  5. Cannoli siciliani‍ můžete ⁣ozdobit⁣ ještě⁢ kousky kandovaného ovoce‌ a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *