11. 9. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento klasický recept na italské sladkosti – Cannoli siciliani s bohatou ricotta nádivkou. Tato lahodná dezertní lahůdka je oblíbená po celém světě a určitě si ji zamilujete i vy! S křupavými, válcovitými těsty a krémovou nádivkou z ricotty bude tento pokrm skvělým doplňkem vašeho jídelníčku. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a připravte si lahodný dezert pro své milované!
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 30 g másla
- 30 g cukru
- 1 vejce
- 1 špetka soli
- 50 ml bílého vína
- 300 g ricotty
- 100 g cukru moučka
- skořice podle chuti
- 50 g kandovaného ovoce nebo citronátu
- olej na smažení
Postup
- V misce smíchejte mouku, máslo, cukr, vejce, sůl a bílé víno.
- Zpracujte těsto a nechte ho odpočívat minimálně 30 minut.
- V mezičase smíchejte ricottu s cukrem moučka, skořicí a nakrájeným kandovaným ovocem.
- Těsto rozválejte na tenký plát a nakrájejte na menší obdélníky.
- Zabalte těstové obdélníky kolem speciálních trubiček, které se používají k pečení cannoli.
- Smažte je v horkém oleji, dokud nebudou krásně zlaté a křupavé.
- Nechejte cannoli vychladnout a poté je naplňte ricottovou nádivkou.
- Před podáváním můžete posypat cukrem moučka nebo ozdobit kakaem.




