11. 9. 2025
Autor: Eva Komárková
Cannoli siciliani s ricotta nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento klasický recept na italské sladkosti – Cannoli siciliani s bohatou ricotta nádivkou. Tato lahodná dezertní lahůdka je oblíbená po celém světě a určitě si ji zamilujete i vy! S křupavými, válcovitými těsty a krémovou nádivkou z ricotty bude tento pokrm skvělým doplňkem vašeho jídelníčku. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a připravte si lahodný dezert pro své milované!

Suroviny

  • 250 g hladké mouky
  • 30 g másla
  • 30 g cukru
  • 1 vejce
  • 1 špetka soli
  • 50 ml bílého vína
  • 300 g ricotty
  • 100 g cukru moučka
  • skořice podle chuti
  • 50 g kandovaného ovoce nebo citronátu
  • olej na smažení

Postup

  1. V misce smíchejte mouku, máslo, cukr, vejce, sůl a bílé víno.
  2. Zpracujte těsto a nechte ho odpočívat minimálně 30 minut.
  3. V mezičase smíchejte ricottu s cukrem moučka, skořicí a nakrájeným kandovaným ovocem.
  4. Těsto rozválejte na tenký plát a nakrájejte na menší obdélníky.
  5. Zabalte těstové obdélníky kolem speciálních trubiček, které se používají k pečení cannoli.
  6. Smažte je v horkém oleji, dokud nebudou krásně zlaté a křupavé.
  7. Nechejte cannoli vychladnout a poté je naplňte ricottovou nádivkou.
  8. Před podáváním můžete posypat cukrem moučka nebo ozdobit kakaem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *