8. 5. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Oslněte své chuťové buňky s lahodným sicilským dezertem – cannoli siciliani s bohatou náplní z čerstvé ricotty. Tento tradiční recept vám přinese kousek Sicílie přímo do vaší kuchyně! Jemné, křupavé těsto a krémová ricotta – dokonalá kombinace pro sladký zážitek. Vyzkoušejte tento autentický recept a ukažte svůj kulinářský talent!
Suroviny
- 300g hladké mouky
- 30g cukru
- 30g másla
- 1 vejce
- 50ml bílého vína
- špetka soli
- olej na smažení
- 250g ricotty
- 100g cukru
- 50g čokolády nastrouhané
- 30g kandovaného ovoce nakrájené na kousky
Postup
- Smíchejte mouku, cukr a sůl v míse.
- Přidejte málo po málo máslo a vajíčko, promíchejte.
- Přidejte bílé víno a hněte těsto, dokud není hladké.
- Nechejte těsto odpočinout 30 minut.
- V míse smíchejte ricottu, cukr, čokoládu a kandované ovoce.
- Těsto rozválejte a nakrájejte na kruhy.
- Zabalte kruhy kolem forem na cannoli a smažte je dozlatova.
- Dejte cannoli do ricottové směsi a nechte v lednici odpočinout alespoň hodinu.
- Posypte cukrem a podávejte.




