24. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Carne Asada je tradiční mexické jídlo, připravované z kousků vyzrálého a marinovaného hovězího masa. Tento chutný recept spojuje pikantní a citrusové chutě, které doplňují chuťové pohárky. Skvělým doplňkem k Carne Asada je také čerstvá guacamole a tortilové placky. Vydejte se na gastronomickou cestu do Mexika a vyzkoušejte tento lahodný a jednoduchý recept na Carne Asada.
Suroviny:
- 900 g hovězího masa na grilování (např. řízek z roštěné)
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 citron, šťáva
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky pálivé papriky
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mletého pepře
- 1 lžička soli
Postup:
- Připravte marinádu smícháním česneku, citronové šťávy, olivového oleje, sójové omáčky, pálivé papriky, kmínu, pepře a soli v misce.
- Vložte hovězí maso do misky s marinádou a důkladně jej potřete marinádou z obou stran.
- Zabalte misku s masem do alobalu a nechte maso marinovat v lednici po dobu nejméně 2 hodin, ideálně přes noc.
- Gril nebo pánvi zahřejte na střední teplotu.
- Opatrně vyjměte maso z alobalu a položte ho na rozpálený gril nebo pánvi.
- Smažte maso z obou stran po dobu přibližně 5-7 minut, nebo dokud není maso grilované a dostatečně upečené.
- Vyjměte maso z tepla a nechte ho chvíli odpočinout, aby se šťávy mohly rozprostřít dovnitř masa.
- Nařežte maso na tenké plátky a podávejte s čerstvou limetkovou šťávou, nacho salsy a tortilami.




