Objevte lahodný a zdravý recept na celerový krém s ořechovým pestem! Tato krémová polévka z celeru, zjemněná smetanou a obohacená domácím ořechovým pestem, je ideální volbou pro lehký oběd či večeři. Užijte si jedinečnou kombinaci chutí celeru a ořechů, které spolu perfektně harmonizují. Recept je snadný na přípravu a dokonale se hodí pro každého milovníka zdravé kuchyně. Vyzkoušejte tento nutričně bohatý pokrm a dopřejte si skvělý gastronomický zážitek.
Suroviny
- 1 velký celer, oloupaný a nakrájený na kostky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 cibule, nakrájená
- 1 l zeleninového vývaru
- 150 ml smetany na vaření
- 50 g másla
- Sůl a pepř podle chuti
- Na pesto:
- 50 g vlašských ořechů
- 30 g parmezánu, nastrouhaného
- 1 svazek petrželky, nasekaný
- 100 ml olivového oleje
- Sůl a černý pepř podle chuti
Postup
- V hrnci rozehřejte máslo a osmažte na něm cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a celer a smažte cca 3 minuty.
- Přilijte zeleninový vývar a vařte, dokud celer není měkký, asi 20 minut.
- Mezitím si připravte ořechové pesto. V mixéru rozmixujte vlašské ořechy, parmezán, petrželku, olivový olej, sůl a pepř, dokud nespojí v hladkou pastu.
- Polévku rozmixujte ponorným mixérem do hladka, vmíchejte smetanu a přiveďte k varu. Osolte a opepřete podle chuti.
- Polévku podávejte v hlubokých talířích a na vrch každé porce dejte lžíci ořechového pesta.




