15. 10. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Čerstvé a zdravé červené fazole s rajčaty jsou lahodným pokrmem plným vitaminů a minerálů. Tento jednoduchý recept je ideální pro každodenní oběd nebo večeři. Vyzkoušejte tento chutný a výživný pokrm a dopřejte si lahodnou a zdravou večeři!
Suroviny:
- 400 g červených fazolí
- 3 veľké rajčatá, nakrájané na kocky
- 1 cibuľa, nasekaná
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 PL olivového oleja
- 1 PL paradajkového pretlaku
- 1 PL cesnaku v prášku
- 1 PL mletého koriandru
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- Na panvici zahrejeme olivový olej a orestujeme cibuľu a cesnak.
- Pridáme nakrájané rajčatá a dusíme asi 5 minút, kým sa rajčatá zmäknú.
- Pridáme fazole, paradajkový pretlak, cesnak v prášku, mletý koriander, soľ a korenie.
- Dobré premiešame a necháme dusiť na miernom ohni asi 15-20 minút, kým sa fazole hebkú.
- Počas dusenia občas premiešame a prípadne pridáme trochu vody, ak sa jedlo príliš zahusťuje.
- Po uvarení podávame teplé s chlebom alebo ryžou.




