2. 9. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodný ceviche z čerstvého tresky s osvěžujícími citrusovými chutěmi. Tento tradiční peruánský pokrm je perfektním způsobem, jak si pochutnat na rybí specialitě plné chuti a vitamínů. Nechte se okouzlit jednoduchostí a svěžestí tohoto receptu!
Suroviny:
- 400g čerstvé tresky
- 3 limetky
- 1 červená cibule
- 1 jalapeňo paprička
- 1 Čerstvá paprika
- 1/2 Čerstvý avokádo
- Soľ a čerstvo namletý čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá korianderová vňať na ozdobenie
Postup:
- Mässo tresky nakrájame na malé kocky a dáme do veľkej misky.
- Šťavu z limetiek vytlačíme nad mäsom a premiešame.
- Cibuľu nakrájame na tenké prúžky a pridáme k mäsu.
- Jalapeňo papričku nasekáme na jemné kúsky a pridáme ku kockám tresky.
- Papriku a avokádo nakrájame na malé kocky a tiež pridáme k mäsu.
- Pridáme soľ a čierne korenie podľa chuti a premiešame všetky suroviny.
- Pokryjeme misku a necháme ceviche odpočívať v chladničke aspoň 30 minút, aby sa chute preliali.
- Servírujeme ceviche ozdobené čerstvou koriandrovou vňaťou.




