14. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Zdravá a osvěžující pochoutka pro milovníky mořských plodů – lahodný ceviche z lososa s avokádem. Tento tradiční peruánský pokrm je plný chuti a lehký na žaludek. Skvělá volba pro letní grilování nebo jako lehký oběd. Sledujte naše jednoduché recept na přípravu tohoto lahodného jídla plného vitamínů a minerálů!
Suroviny
- 300g čerstvého lososa
- 2 avokáda
- 1 červená cibule
- 1 jalapeňo paprička
- 1 limetka
- Čerstvá petržel nebo koriandr (dle chuti)
- Sůl a pepř
Postup
- Lososa nakrájejte na menší kostky a vložte do mísy
- Na jemno nakrájejte cibuli, jalapeňo papričku a avokáda a přidejte k lososovi
- Vymáčkněte šťávu z limetky a přidejte k ostatním surovinám
- Přidejte nasekanou petržel nebo koriandr a promíchejte
- Ochutnejte solí a pepřem a podávejte chlazené




