4. 11. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Ceviche z lososa s mango je osvěžující a lahodný pokrm, který si zamilují všichni milovníci mořského jídla. Čerstvý losos spolu s osvěžujícím mangem vytváří dokonalou kombinaci chutí. Tento recept je ideální pro letní grilování nebo jako lehký oběd. Vyzkoušejte tento exotický pokrm a nechte se unést jeho jedinečnou chutí.
Suroviny
- 350 g filetu z lososa
- 2 zralá manga
- 1 červená cibule
- 1 čerstvá jalapeňo paprička
- 1 limeta
- Čerstvá koriandr
- Soľ, korenie
Postup
- Lososa nakrájame na malé kocky a vložíme do misky.
- Mango olúpeme, vykrojíme dužinu a nakrájame na malé kocky.
- Cibuľu nakrájame na tenké krúžky, jalapeňo papričku nasekáme na drobné kúsky a pridáme k lososovi a mangu.
- Pridáme na jemno nasekaný koriandr a dochutíme soľou, korením a šťavou z limety.
- Dobre premiešame a necháme ceviche odpočívať v chladničke minimálne 30 minút pred podávaním.




