14. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Šťavnaté indické jídlo Chana Masala na aromatické rýži je ideální volbou pro milovníky kořeněných jídel. Tento recept plný chuťových zážitků vám přinese exotickou atmosféru a dokonalou kombinaci dochucovadel. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a okusíte chuť Indie přímo doma.
Suroviny:
- 1 hrnek suchých cizrny
- 2 lžíce oleje
- 1 střední cibule, nasekaná
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička čerstvého zázvoru, nasekaného
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mleté koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky mleté papriky
- 1/2 lžičky mletého kardamomu
- 1/4 lžičky mleté skořice
- 400g plechovka naklíčených rajčat
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá nasekaná petržel na ozdobení
Postup:
- Nejprve musíme připravit cizrnu. Cizrnu namočte přes noc do vody a ráno ji opláchněte.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli, česnek a zázvor až do zlatavé barvy.
- Přidejte všechny koření – kurkumu, koriandr, kmín, papriku, kardamom a skořici a vařte asi minutu.
- Přidejte naklíčená rajčata a vařte dalších 5 minut. Případně přilijte trochu vody, pokud je směs příliš hustá.
- Přidejte namočenou a opláchnutou cizrnu a vařte až do změknutí, asi 45-60 minut.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti a podávejte s vařenou rýží.
- Pokud chcete, ozdobte petrželí a můžete přidat i čerstvý jogurt na dochucení.





