14. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Chana Masala na rýži
zdroj: Recepty 24/7

Šťavnaté indické jídlo Chana Masala na aromatické rýži je ideální volbou pro milovníky kořeněných jídel. Tento recept plný chuťových zážitků vám přinese exotickou atmosféru a dokonalou kombinaci dochucovadel. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a okusíte chuť Indie přímo doma.

Suroviny:

  • 1 hrnek suchých cizrny
  • 2 lžíce oleje
  • 1 střední cibule, nasekaná
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička čerstvého zázvoru, nasekaného
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mleté koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mleté papriky
  • 1/2 lžičky mletého kardamomu
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 400g plechovka naklíčených rajčat
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá nasekaná petržel na ozdobení

Postup:

  1. Nejprve musíme připravit cizrnu. Cizrnu namočte přes noc do vody a ráno ji opláchněte.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli, česnek a zázvor až do zlatavé barvy.
  3. Přidejte všechny koření – kurkumu, koriandr, kmín, papriku, kardamom a skořici a vařte asi minutu.
  4. Přidejte naklíčená rajčata a vařte dalších 5 minut. Případně přilijte trochu vody, pokud je směs příliš hustá.
  5. Přidejte namočenou a opláchnutou cizrnu a vařte až do změknutí, asi 45-60 minut.
  6. Přidejte sůl a pepř podle chuti a podávejte s vařenou rýží.
  7. Pokud chcete, ozdobte petrželí a můžete přidat i čerstvý jogurt na dochucení.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *