14. 10. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Pokud rádi experimentujete s exotickými chutěmi, vyzkoušejte náš recept na lahodné chana masala s jemným aromatem. Tato indická specialita plná kořeněných bylinek a aromatických koření vás okouzlí svou bohatou chutí a lahodnou vůní. Nechte se unést do světa indické kuchyně a připravte si tento lahodný pokrm doma!
Suroviny
- 2 šálky uvařených cizrny
- 1 cibule, nasekaná
- 2 rajčata, nakrájená na kostičky
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička červené papriky
- 1 lžička garam masaly
- Čerstvá nasekaná petrželka na ozdobu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi zahřejeme olej a přidáme nasekanou cibuli. Smažíme, dokud cibule nezezloutne.
- Přidáme nasekaný česnek a smažíme ještě dalších pár minut.
- Přidáme rajčata, kmín, koriandr, kurkumu, červenou papriku a garam masalu. Promícháme a vaříme asi 5 minut.
- Přilijeme uvařenou cizrnu a necháme vařit dalších 10-15 minut na mírném ohni.
- Přidáme sůl a pepř podle chuti.
- Hotové jídlo ozdobíme čerstvou nasekanou petrželkou a podáváme s rýží nebo naan chlebem.




