14. 10. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Chana masala s jemným aromatem
zdroj: Recepty 24/7

Pokud rádi experimentujete s exotickými chutěmi, vyzkoušejte náš recept na lahodné chana masala s jemným aromatem. Tato indická specialita plná kořeněných bylinek a aromatických koření vás okouzlí svou bohatou chutí a lahodnou vůní. Nechte se unést do světa indické kuchyně a připravte si tento lahodný pokrm doma!

Suroviny

  • 2 šálky uvařených cizrny
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 rajčata, nakrájená na kostičky
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička červené papriky
  • 1 lžička garam masaly
  • Čerstvá nasekaná petrželka na ozdobu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi zahřejeme olej a přidáme nasekanou cibuli. Smažíme, dokud cibule nezezloutne.
  2. Přidáme nasekaný česnek a smažíme ještě dalších pár minut.
  3. Přidáme rajčata, kmín, koriandr, kurkumu, červenou papriku a garam masalu. Promícháme a vaříme asi 5 minut.
  4. Přilijeme uvařenou cizrnu a necháme vařit dalších 10-15 minut na mírném ohni.
  5. Přidáme sůl a pepř podle chuti.
  6. Hotové jídlo ozdobíme čerstvou nasekanou petrželkou a podáváme s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *