20. 9. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Chana Masala s rýží a naan
zdroj: Recepty 24/7

Chana Masala je tradiční indické jídlo plné chutí, které se perfektně doplňuje s rýží a lahodným naan chlebem. Připravte si tento lahodný recept doma a dejte své chuťové buňky na plné obrátky!

Suroviny

  • 1 hrnek sušených cizrny
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého červeného pepře
  • 1 rajče, nakrájené
  • 1 lžička čerstvého citronové šťávy
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Ve velkém hrnci vařte cizrnu v osolené vodě, dokud není měkká, asi 45 minut.
  2. Na pánvi zahřejte olej a osmahněte cibuli a česnek dozlatova.
  3. Přidejte kmín, koriandr, kurkumu a červený pepř a smažte asi minutu.
  4. Přidejte rajče a vařte 5 minut, dokud se nerozpadne.
  5. Přidejte vařenou cizrnu a promíchejte. Vařte ještě asi 10 minut.
  6. Přidejte citronovou šťávu a ochuťte solí a pepřem.
  7. Podávejte s vařenou rýží a naan chlebem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *