20. 9. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Chana Masala je tradiční indické jídlo plné chutí, které se perfektně doplňuje s rýží a lahodným naan chlebem. Připravte si tento lahodný recept doma a dejte své chuťové buňky na plné obrátky!
Suroviny
- 1 hrnek sušených cizrny
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1/2 lžičky mletého červeného pepře
- 1 rajče, nakrájené
- 1 lžička čerstvého citronové šťávy
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Ve velkém hrnci vařte cizrnu v osolené vodě, dokud není měkká, asi 45 minut.
- Na pánvi zahřejte olej a osmahněte cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte kmín, koriandr, kurkumu a červený pepř a smažte asi minutu.
- Přidejte rajče a vařte 5 minut, dokud se nerozpadne.
- Přidejte vařenou cizrnu a promíchejte. Vařte ještě asi 10 minut.
- Přidejte citronovou šťávu a ochuťte solí a pepřem.
- Podávejte s vařenou rýží a naan chlebem. Dobrou chuť!




