15. 8. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Chile con carne
zdroj: Recepty 24/7

Chile con carne je pikantní mexické jídlo, které se skládá z na kosti vařeného masa a směsi fazolí, papriček a rajčat. Pochází z Texasu, ale dnes ho můžete ochutnat po celém světě. Jak na přípravu tohoto lahodného jídla se dozvíte v našem receptu na Chile con carne. Naše kroky vám pomohou připravit autentickou chuť Mexika své vlastní kuchyni. Zároveň si během přípravy pochutnáte na bohatých mexických kořeních a pikantní omáčce. Navíc jeho podávání je velmi jednoduché a rychlé. Dopřejte si Chuť Mexika v pohodlí vašeho domova díky našemu receptu na Chile con carne!

Suroviny

  • 500g mletého masa
  • 2 papriky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 plechovka fazolí
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička koriandru
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem a nakrájenými paprikami.
  2. Přidáme mleté maso a restujeme, dokud nezezlátne.
  3. Přidáme kmín, mletou papriku, koriandr, sůl a pepř podle chuti.
  4. Přilijeme rajčata s fazolemi a necháme provařit.
  5. Pokrm můžeme dochutit podle chuti, např. přidáním chilli papriček nebo papriky.
  6. S chile con carne podáváme rýži nebo nachos.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *