15. 8. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Chile con carne je pikantní mexické jídlo, které se skládá z na kosti vařeného masa a směsi fazolí, papriček a rajčat. Pochází z Texasu, ale dnes ho můžete ochutnat po celém světě. Jak na přípravu tohoto lahodného jídla se dozvíte v našem receptu na Chile con carne. Naše kroky vám pomohou připravit autentickou chuť Mexika své vlastní kuchyni. Zároveň si během přípravy pochutnáte na bohatých mexických kořeních a pikantní omáčce. Navíc jeho podávání je velmi jednoduché a rychlé. Dopřejte si Chuť Mexika v pohodlí vašeho domova díky našemu receptu na Chile con carne!
Suroviny
- 500g mletého masa
- 2 papriky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka rajčat
- 1 plechovka fazolí
- 1 lžíce kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička koriandru
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi osmahneme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem a nakrájenými paprikami.
- Přidáme mleté maso a restujeme, dokud nezezlátne.
- Přidáme kmín, mletou papriku, koriandr, sůl a pepř podle chuti.
- Přilijeme rajčata s fazolemi a necháme provařit.
- Pokrm můžeme dochutit podle chuti, např. přidáním chilli papriček nebo papriky.
- S chile con carne podáváme rýži nebo nachos.




