Chilenští nakládaní chobotničáci jsou lahodným a exotickým pokrmem, který si zamilují milovníci mořských plodů. V našem receptu se dozvíte, jak jednoduše a rychle připravit tyto lahůdky plné chuti. Podívejte se, jaké ingredience budete potřebovat a jak postupovat k dokonalému výsledku! Zaujměte své chuťové buňky chutí Chile s tímto jedinečným pokrmem.
Suroviny
- 1 kg chobotnice
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 paprika
- 1 pór
- 1 chilli paprička
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 1 lžička papriky
- 250 ml octa
- 250 ml vody
Postup
- Chobotnici očistíme a nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli, česnek, mrkev, papriku, pór a chilli nakrájíme na drobné kousky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou zeleninu.
- Přidáme chobotnici a restujeme společně asi 10 minut.
- Přidáme ocet, vodu, sůl, pepř a papriku.
- Vše promícháme a necháme dusit na mírném ohni asi 40 minut, dokud není chobotnice měkká.
- Hotové chilenští nakládaní chobotničáci můžeme podávat teplé nebo studené.




