Chilenští nakládaní chobotničáci jsou lahodným a exotickým pokrmem, který si zamilují milovníci mořských plodů. V našem receptu se dozvíte, jak jednoduše a rychle připravit tyto lahůdky plné chuti. Podívejte se, jaké ingredience budete potřebovat a jak postupovat k dokonalému výsledku! Zaujměte své chuťové buňky chutí Chile s tímto jedinečným pokrmem.

Suroviny

  • 1 kg chobotnice
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 paprika
  • 1 pór
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička papriky
  • 250 ml octa
  • 250 ml vody

Postup

  1. Chobotnici očistíme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli, česnek, mrkev, papriku, pór a chilli nakrájíme na drobné kousky.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou zeleninu.
  4. Přidáme chobotnici a restujeme společně asi 10 minut.
  5. Přidáme ocet, vodu, sůl, pepř a papriku.
  6. Vše promícháme a necháme dusit na mírném ohni asi 40 minut, dokud není chobotnice měkká.
  7. Hotové chilenští nakládaní chobotničáci můžeme podávat teplé nebo studené.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *