8. 10. 2025
Autor: Dana Novotná
Chléb se zvěřinou a brusinkami
zdroj: Recepty 24/7

Chcete-li vyzkoušet neobvyklou kombinaci chleba se⁤ zvěřinou ⁤a brusinkami, pak je tento ⁣recept ⁢pro vás! Díky chutnému spojení masa se sladkými‌ brusinkami získáte lahodný ⁤a ⁢originální chléb,‌ který ⁤si zamilujete. ⁢Sledujte‍ náš jednoduchý recept a připravte⁢ si tento lahodný pokrm doma.

Suroviny

  • 500g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 200g mixu zvěřiny (srnčí,⁢ jelení, divočák)
  • 100g ⁤brusinek
  • 300ml vody

Postup

  1. Smíchejte mouku, sůl, cukr a‌ droždí v míse.
  2. Přidejte mix‍ zvěřiny a ​brusinky a ⁢promíchejte.
  3. Postupně⁢ přilijte vodu ⁤a‍ hněťte těsto,​ dokud není hladké a pružné.
  4. Nechte ‍těsto kynout v teplém ⁤prostředí ‍po dobu 1 hodiny.
  5. Předehřejte ‌troubu‍ na‍ 200°C.
  6. Těsto znovu ⁣promíchejte⁣ a vytvarujte bochník.
  7. Pečte chléb v‍ troubě po dobu 30-40 minut,⁣ dokud není​ zlatě hnědý.
  8. Nechejte chléb vychladnout a podávejte s ⁢máslem a ⁣medem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *