15. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Chorizo s chimichurri
zdroj: Recepty 24/7

Tento nádherný recept na „Chorizo s chimichurri“ vás zavede do světa argentinské kuchyně. Užijte si kombinaci pikantního choriza a osvěžující chimichurri omáčky, která dodává jídlu neodolatelnou chuťovou explozi. Připravte si jednoduchý a rychlý recept, který ohromí vaše chuťové buňky. Suroviny:

  • 300 g choriza
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička mleté papriky
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • ½ lžičky sušeného kmínu
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky čerstvě namletého černého pepře

Chimichurri:

  • 1 hrst nasekané petrželky
  • 1 hrst nasekaného koriandru
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 šálku červeného vína
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě namletého černého pepře
  • šťáva z 1 limetky

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme cibuli dozlatova.
  2. Přidáme česnek a smažíme dalších 30 sekund.
  3. Přidáme chorizo a smažíme ho dozlatova ze všech stran.
  4. Přisypeme mletou papriku, oregano, kmín, sůl a pepř. Promícháme a necháme chvíli povařit, aby se všechny přísady spojily.
  5. Mezitím připravíme chimichurri omáčku. Ve mixéru mixujeme petrželku, koriandr, česnek, červené víno, olivový olej, sůl, pepř a šťávu z limetky, dokud nedostaneme hladkou omáčku.
  6. Když je chorizo hotové, servírujeme ho se chimichurri omáčkou a můžeme podávat s pečivem nebo rýží.
  7. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *