15. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Tento nádherný recept na „Chorizo s chimichurri“ vás zavede do světa argentinské kuchyně. Užijte si kombinaci pikantního choriza a osvěžující chimichurri omáčky, která dodává jídlu neodolatelnou chuťovou explozi. Připravte si jednoduchý a rychlý recept, který ohromí vaše chuťové buňky. Suroviny:
- 300 g choriza
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička mleté papriky
- ½ lžičky sušeného oregana
- ½ lžičky sušeného kmínu
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky čerstvě namletého černého pepře
Chimichurri:
- 1 hrst nasekané petrželky
- 1 hrst nasekaného koriandru
- 2 stroužky česneku
- 1/4 šálku červeného vína
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky čerstvě namletého černého pepře
- šťáva z 1 limetky
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme cibuli dozlatova.
- Přidáme česnek a smažíme dalších 30 sekund.
- Přidáme chorizo a smažíme ho dozlatova ze všech stran.
- Přisypeme mletou papriku, oregano, kmín, sůl a pepř. Promícháme a necháme chvíli povařit, aby se všechny přísady spojily.
- Mezitím připravíme chimichurri omáčku. Ve mixéru mixujeme petrželku, koriandr, česnek, červené víno, olivový olej, sůl, pepř a šťávu z limetky, dokud nedostaneme hladkou omáčku.
- Když je chorizo hotové, servírujeme ho se chimichurri omáčkou a můžeme podávat s pečivem nebo rýží.
- Dobrou chuť!





