Na chuťovém festivalu si pochutnáte na sladkém dezertu, který vám rozhodně zvedne náladu. Tento recept vás navnadí na sladkou dobroty, které si můžete dopřát doma i na akcích s přáteli. Buďte originální a připravte si sladkou lahůdku, která okouzlí vaše chuťové buňky. Sledujte tento jednoduchý návod a dejte svému sladkému zubu, co si zaslouží.
Suroviny
- 250g smetany ke šlehání
- 150g bílého jogurtu
- 50g cukru
- 1 vanilkový lusk
- 120g jahod
- 100g malin
- 100g borůvek
- 50g mátových lístků na ozdobení
Postup
- Nejprve si připravíme šlehačku – smetanu ke šlehání vyšleháme do tuhého, poté přidáme bílý jogurt a cukr a důkladně zamícháme.
- Vanilkový lusk rozkrojíme a vydloubneme semínka, která přidáme k šlehačce a opět promícháme.
- Plody jahod, malin a borůvek omyjeme a nakrájíme na menší kousky.
- Do skleniček postupně vrstvíme šlehačku a plody – začínáme šlehačkou a končíme plody.
- Dekorujeme mátovými lístky a necháme dezert odpočinout v lednici minimálně 1 hodinu.
- Hotové dezerty servírujeme a můžeme ozdobit dalším ovocem či čokoládou.




