Na chuťovém festivalu si pochutnáte na‌ sladkém dezertu, který vám rozhodně zvedne náladu. ⁣Tento​ recept vás navnadí⁤ na sladkou⁤ dobroty, které si ⁣můžete dopřát doma ‌i⁤ na akcích s⁤ přáteli. Buďte originální a‍ připravte si sladkou lahůdku,⁣ která okouzlí vaše chuťové buňky. Sledujte tento⁢ jednoduchý návod a dejte svému sladkému zubu, co si ⁤zaslouží.⁤

Suroviny

  • 250g ‌smetany ⁢ke šlehání
  • 150g bílého jogurtu
  • 50g cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 120g jahod
  • 100g malin
  • 100g borůvek
  • 50g‌ mátových lístků na ozdobení

Postup

  1. Nejprve si připravíme⁢ šlehačku – smetanu ke šlehání⁤ vyšleháme do tuhého, poté přidáme bílý jogurt ⁢a cukr a důkladně zamícháme.
  2. Vanilkový lusk rozkrojíme a⁣ vydloubneme semínka, která přidáme ⁤k šlehačce a opět promícháme.
  3. Plody jahod,‌ malin ‌a borůvek omyjeme a nakrájíme⁣ na menší ⁢kousky.
  4. Do​ skleniček postupně vrstvíme šlehačku ⁣a plody – začínáme šlehačkou ‌a končíme plody.
  5. Dekorujeme ⁣mátovými lístky a necháme⁢ dezert ​odpočinout v lednici⁢ minimálně 1 hodinu.
  6. Hotové dezerty servírujeme a ⁢můžeme ozdobit dalším ‌ovocem či čokoládou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *