22. 1. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na výtečnou cibulačku s gruyérem? Naše česká verze tohoto tradičního francouzského jídla vám dodá chuť i zážitek z jednoduchého a přitom lahodného pokrmu. S plnou šálkou cibule, gruyérem, domácím kuřecím vývarem a dalšími ingrediencemi, si můžete vytvořit tuto bohatou a chutnou polévku, která je ideální na večeři nebo předkrm. Náš recept je snadný na přípravu a přináší dokonalou kombinaci chuti, textury a vůně. Vaše chutě budou příjemně potěšeny touto klasickou cibulačkou s gruyérem.
Suroviny
- 4 veľké cibule
- 4 lyžice masla
- 2 lyžice múky
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 g gruyére syra
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Postup
- Cibuľu olúpeme, očistíme a nakrájame na tenké kolieska.
- V hrnci rozpustíme maslo a pridáme cibuľu. Smiešame a dusíme na strednej teplote, kým sa cibuľa nezmäkne a nezhnedne (asi 10-15 minút).
- Pridáme múku a miešame, kým sa cibuľa úplne obalí.
- Postupne pridávame zeleninový vývar a neustále miešame, aby sme dosiahli hladkú konzistenciu.
- Potom pridáme gruyére syr a necháme ho rozpustiť v polievke. Miešame, kým sa syr úplne nerozpustí.
- Ochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Po 5 minútach variacej doby je polievka hotová a môžeme ju podávať.




