Vyzkoušejte lahodnou cibulovou polévku s křupavými krutony, která zahřeje vaše chuťové buňky. Tento tradiční recept je jednoduchý na přípravu a skvěle chutná jak v chladných zimních dnech, tak i během celého roku. Nechte se hýčkat aromatickou vůní cibule a osvěžujícím charakterem krutonů. S naším receptem na cibulovou polévku s krutony se stanete nezpochybnitelným mistrem kuchařem ve vaší domácnosti!

Suroviny

  • 4 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • čerstvá petrželka na ozdobu
  • křupavé krutony na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme máslo s olejem a osmahneme na něm nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a krátce restujeme.
  2. Přisypeme mouku a za stálého míchání necháme zhnědnout.
  3. Přilijeme zeleninový vývar a za stálého míchání necháme vařit asi 15 minut.
  4. Přidáme cukr, sůl a pepř a dochutíme podle chuti.
  5. Nakonec polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na hladkou konzistenci.
  6. Podáváme s křupavými krutony a ozdobíme nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *