Vyzkoušejte lahodnou cibulovou polévku s křupavými krutony, která zahřeje vaše chuťové buňky. Tento tradiční recept je jednoduchý na přípravu a skvěle chutná jak v chladných zimních dnech, tak i během celého roku. Nechte se hýčkat aromatickou vůní cibule a osvěžujícím charakterem krutonů. S naším receptem na cibulovou polévku s krutony se stanete nezpochybnitelným mistrem kuchařem ve vaší domácnosti!
Suroviny
- 4 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 1 litr zeleninového vývaru
- čerstvá petrželka na ozdobu
- křupavé krutony na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozpálíme máslo s olejem a osmahneme na něm nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a krátce restujeme.
- Přisypeme mouku a za stálého míchání necháme zhnědnout.
- Přilijeme zeleninový vývar a za stálého míchání necháme vařit asi 15 minut.
- Přidáme cukr, sůl a pepř a dochutíme podle chuti.
- Nakonec polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na hladkou konzistenci.
- Podáváme s křupavými krutony a ozdobíme nasekanou petrželkou.




