22. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Cibulová polévka sýrová bageta.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou cibulovou polévku s křupavou sýrovou bagetou. Tento recept je skvělou volbou pro chladné dny, kdy si chcete dopřát teplé a syté jídlo. Ochucená cibulová polévka se skvěle doplní chutnou sýrovou bagetou, která zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Nechte se unést vůní a chutí této lahodné kombinace!

Suroviny

  • 4 středně velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 30 g másla
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř
  • čerstvý tymián
  • 100 g nastrouhaného sýra (např. ementál)

Postup

1. Cibule očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Česnek prolisujeme.

2. V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme cibuli dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a krátce restujeme.

3. Přilijeme zeleninový vývar a vaříme asi 20 minut, dokud cibule nezměknou.

4. Polévku rozmixujeme dohladka a přidáme smetanu. Osolíme a opepříme podle chuti.

5. V každém talíři posypeme polévku nastrouhaným sýrem a ozdobíme čerstvým tymiánem.

6. Podáváme s křupavou sýrovou bagetou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *