
Vyzkoušejte lahodnou cibulovou polévku s křupavou sýrovou bagetou. Tento recept je skvělou volbou pro chladné dny, kdy si chcete dopřát teplé a syté jídlo. Ochucená cibulová polévka se skvěle doplní chutnou sýrovou bagetou, která zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Nechte se unést vůní a chutí této lahodné kombinace!
Suroviny
- 4 středně velké cibule
- 2 stroužky česneku
- 30 g másla
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř
- čerstvý tymián
- 100 g nastrouhaného sýra (např. ementál)
Postup
1. Cibule očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Česnek prolisujeme.
2. V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme cibuli dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a krátce restujeme.
3. Přilijeme zeleninový vývar a vaříme asi 20 minut, dokud cibule nezměknou.
4. Polévku rozmixujeme dohladka a přidáme smetanu. Osolíme a opepříme podle chuti.
5. V každém talíři posypeme polévku nastrouhaným sýrem a ozdobíme čerstvým tymiánem.
6. Podáváme s křupavou sýrovou bagetou.






