30. 4. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Klasický recept na cizr s jehněčím a rajčaty s bohatou a pikantní omáčkou. Skvělá kombinace lahodného jehněčího masa, vláčného cizru a zralých rajčat vytvoří dokonalou chuťovou harmonii. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 400g cizrny
- 400g jehněčího masa
- 4 rajčata
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- sůl, pepř
- olej
Postup
- Nejprve si cizrnu přes noc namočíme do vody.
- V hrnci osmahneme na oleji nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené maso a restujeme, dokud nezezlátne.
- Přidáme rajčata nakrájená na drobné kousky, rajský protlak a koření.
- Přidáme namočenou a sceděnou cizrnu a zalijeme vodou.
- Podle potřeby dochutíme solí a pepřem a vaříme, dokud není vše měkké.




