30. 4. 2024
Autor: Michaela Srncová
Cizr s jehněčím a rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Klasický recept na cizr s jehněčím a rajčaty s bohatou a pikantní omáčkou. Skvělá kombinace lahodného jehněčího masa, vláčného cizru a zralých rajčat vytvoří dokonalou chuťovou harmonii. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 400g cizrny
  • 400g jehněčího masa
  • 4 rajčata
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • sůl, pepř
  • olej

Postup

  1. Nejprve si cizrnu přes noc namočíme do vody.
  2. V hrnci osmahneme na oleji nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
  3. Přidáme na kostky nakrájené maso a restujeme, dokud nezezlátne.
  4. Přidáme rajčata nakrájená na drobné kousky, rajský protlak a koření.
  5. Přidáme namočenou a sceděnou cizrnu a zalijeme vodou.
  6. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem a vaříme, dokud není vše měkké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *