20. 10. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Cizrna s hráškem a rýží
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na lahodné a zdravé jídlo? Vyzkoušejte cizrnu s hráškem a rýží! Tento jednoduchý recept je plný chuti a lákavé vůně. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dopřejte si skvělou večeři plnou bílkovin a vlákniny. Jistě si ho zamilujete!

Suroviny

  • 200g cizrny
  • 200g hrášku
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 200g vařeného rýže
  • sůl, pepř, kmín, kurkuma podle chuti

Postup

  1. Nejprve si rozvařte cizrnu dle návodu na obalu a nechte ji odstát.
  2. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek nakrájené na drobno.
  3. Přidejte hrášek a poduste ho spolu s kořením a solí a pepřem.
  4. Přidejte uvařenou cizrnu a promíchejte.
  5. Na závěr přidejte vařenou rýži a důkladně promíchejte.
  6. Pokud je jídlo suché, můžete přidat trochu vody nebo vývaru.
  7. Doba vaření je zhruba 10 minut, dokud se všechny chutě nepromíchají.
  8. Hotovou směs podávejte teplou s nasekanou natí a zakápnutou citronovou šťávou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *