20. 10. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodné a zdravé jídlo? Vyzkoušejte cizrnu s hráškem a rýží! Tento jednoduchý recept je plný chuti a lákavé vůně. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dopřejte si skvělou večeři plnou bílkovin a vlákniny. Jistě si ho zamilujete!
Suroviny
- 200g cizrny
- 200g hrášku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 200g vařeného rýže
- sůl, pepř, kmín, kurkuma podle chuti
Postup
- Nejprve si rozvařte cizrnu dle návodu na obalu a nechte ji odstát.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek nakrájené na drobno.
- Přidejte hrášek a poduste ho spolu s kořením a solí a pepřem.
- Přidejte uvařenou cizrnu a promíchejte.
- Na závěr přidejte vařenou rýži a důkladně promíchejte.
- Pokud je jídlo suché, můžete přidat trochu vody nebo vývaru.
- Doba vaření je zhruba 10 minut, dokud se všechny chutě nepromíchají.
- Hotovou směs podávejte teplou s nasekanou natí a zakápnutou citronovou šťávou.




