Vyzkoušejte lahodné a zdravé jídlo – recept na cizrnu s kari a rýží. Tato exotická kombinace koření a chutí vás okouzlí a zasytí. Připravte si ho snadno a rychle a dopřejte svému tělu zdravou dávku energie. Nechte se unést vůní a chutí Indie ve vaší kuchyni!
Suroviny
- 200g cizrny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 400g rajčat z konzervy
- 200ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- vařená rýže na podávání
Postup
- Cizrnu namočíme přes noc, nebo ji Spaříme v horké vodě asi hodinu, dokud nebude měkká.
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme kari koření a promícháme. Poté přidáme rajčata z konzervy a vaříme asi 5 minut.
- Přilijeme kokosové mléko a vaříme dalších 5 minut.
- Přidáme uvařenou cizrnu a necháme provařit asi 10 minut.
- Případně dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme s vařenou rýží.




