Vyzkoušejte lahodné a zdravé jídlo – recept na cizrnu s kari a rýží. Tato exotická kombinace koření a chutí vás okouzlí a zasytí. Připravte si ho snadno a rychle a dopřejte svému tělu zdravou dávku energie. Nechte se unést vůní a chutí Indie ve vaší kuchyni!

Suroviny

  • 200g cizrny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 400g rajčat z konzervy
  • 200ml kokosového mléka
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení
  • vařená rýže na podávání

Postup

  1. Cizrnu namočíme přes noc, nebo ji Spaříme v horké vodě asi hodinu, dokud nebude měkká.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  3. Přidáme kari koření a promícháme. Poté přidáme rajčata z konzervy a vaříme asi 5 minut.
  4. Přilijeme kokosové mléko a vaříme dalších 5 minut.
  5. Přidáme uvařenou cizrnu a necháme provařit asi 10 minut.
  6. Případně dochutíme solí a pepřem.
  7. Servírujeme s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *