25. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Cizrna se špenátem a rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte chuťově bohaté a zdravé jídlo – recept na lahodnou cizrnu se špenátem a rajčaty. Tato veganská a vegetariánská varianta pokrmu je plná živin a perfektně ladí s exotickými kořeněnými omáčkami. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte svému tělu zdravou porci bílkovin a vitaminů.

Suroviny

  • 1 plechovka cizrny
  • 1 hrst baby špenátu
  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme očištěnou cizrnu, nakrájená rajčata a zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme asi 10 minut.
  3. Přidáme baby špenát a necháme chvíli provařit.
  4. Kořeníme solí, pepřem a kmínem podle chuti.
  5. Připravené jídlo podáváme teplé s plátkem čerstvého chleba.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *