29. 10. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné jídlo – cizrnu se šťavnatým vepřovým masem. Skvělá kombinace chutí a vůní, která potěší všechny milovníky tradičních českých pokrmů. S námi bude vaření snadné a výsledek vás určitě nenechá chladnými. Zkuste to ještě dnes!
Suroviny
- 400g cizrny
- 500g vepřového masa (krkovice nebo kýta)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- sůl, pepř
Postup
- Nejprve si připravte všechny suroviny.
- Cizrnu dejte přes noc namočit do vody.
- Maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete ho.
- Na pánvi si osmažte nakrájenou cibuli a česnek na oleji.
- Přidejte maso a osmahněte ho z obou stran.
- Přidejte kmín a koriandr a promíchejte.
- Přidejte rajčatový protlak a zalijte vodou tak, aby maso bylo ponořené.
- Vložte cizrnu a nechte vařit asi 1,5 hodiny, dokud nebude maso měkké.
- Případně dochuťte solí a pepřem a podávejte s chlebem nebo rýží.




