26. 8. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné jídlo „Cizrna se zeleninou a curry“, které spojuje křupavou cizrnu s omáčkou plnou exotických koření a čerstvé zeleniny. Tento jednoduchý a zdravý recept je skvělou volbou pro všechny milovníky indické kuchyně. Sledujte náš krok za krokem průvodce a užijte si dokonalou kombinaci chutí a vůní!
Suroviny:
- 200g cizrny (může být konzervovaná nebo sušená)
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 mrkev, na kolečka
- 1 paprika, nakrájená na kousky
- 200g cherry rajčat, rozpůlená
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 lžíce curry pasty
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup:
- Pokud používáte sušenou cizrnu, namočte ji přes noc a poté uvařte do měkka. Pokud používáte konzervovanou cizrnu, přeskočte tento krok.
- Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte cibuli s česnekem dozlatova.
- Přidejte nakrájenou mrkev, papriku a cherry rajčata a restujte asi 5 minut, než zelenina změkne.
- Přidejte vařenou cizrnu (nebo konzervovanou cizrnu) a smíchejte s zeleninou.
- Nalijte kokosové mléko, přidejte curry pastu a promíchejte.
- Nechejte jídlo provařit a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte s uvarenou rýži a ozdobte nastrouhanou petrželkou. Dobrou chuť!




