8. 12. 2025
Autor: Michaela Srncová
Čočkový guláš s jehněčím a rýží
zdroj: Recepty 24/7

Čočkový guláš s jehněčím a rýží je lahodná a sýtná varianta tradičního guláše. Vychutnejte si kombinaci měkkých čočkových bobů, šťavnatého jehněčího masa a aromatické rýže. Tento recept je snadný na přípravu a skvělým způsobem, jak si pochutnat na bohatých chutích.

Suroviny

  • 250g čočky
  • 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
  • 1 cibule nakrájená na drobné kousky
  • 3 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžíce mleté kmínu
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • olej na smažení
  • sůl a pepř podle chuti
  • vařená rýže k podávání

Postup

  1. Čočku přelijeme vodou a necháme přes noc namočenou.
  2. V hrnci rozpálíme olej a zprudka osmažíme cibuli, přidáme jehněčí maso a orestujeme dozlatova.
  3. Přidáme nakrájený česnek a za stálého míchání přidáme mletou sladkou papriku, kmín a rajčatový protlak.
  4. Podlijeme vodou, osolíme a opepříme podle chuti a dusíme až do měkka.
  5. Přidáme namočenou čočku a vaříme tak dlouho, dokud čočka není měkká.
  6. Případně dochutíme a podáváme s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *