8. 12. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Čočkový guláš s jehněčím a rýží je lahodná a sýtná varianta tradičního guláše. Vychutnejte si kombinaci měkkých čočkových bobů, šťavnatého jehněčího masa a aromatické rýže. Tento recept je snadný na přípravu a skvělým způsobem, jak si pochutnat na bohatých chutích.
Suroviny
- 250g čočky
- 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 3 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžíce mleté kmínu
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- olej na smažení
- sůl a pepř podle chuti
- vařená rýže k podávání
Postup
- Čočku přelijeme vodou a necháme přes noc namočenou.
- V hrnci rozpálíme olej a zprudka osmažíme cibuli, přidáme jehněčí maso a orestujeme dozlatova.
- Přidáme nakrájený česnek a za stálého míchání přidáme mletou sladkou papriku, kmín a rajčatový protlak.
- Podlijeme vodou, osolíme a opepříme podle chuti a dusíme až do měkka.
- Přidáme namočenou čočku a vaříme tak dlouho, dokud čočka není měkká.
- Případně dochutíme a podáváme s vařenou rýží.




